Motivul pentru care finalizarea Lotului 1 al drumului expres Craiova – Pitești se amână cu un an

Autor: Promotor 30 iun. 2021 Știri auto

Finalizarea Lotului 1 al drumului expres Craiova – Pitești, care ar fi trebuit să fie gata anul acesta, se amână cu un an. Constructorul se confruntă cu o problemă neobișnuită.

Intră în Galeria FOTO

Drumul expres Craiova – Pitești este așteptat cu nerăbdare de cei de la Ford, care au nevoie de o cale rapidă pentru exporturile de mașini spre vestul Europei. Întregul drum ar trebui să fie gata în 2023, dar unele sectoare sunt mai avansate decât altele. După ce am văzut că lotul 2 va fi inaugurat cu mult înainte de termen, este timpul să ne îndreptăm atenția către lotul 1, unde constructorul tocmai a anunțat că nu va putea finaliza lucrările la termenul prevăzut – finalul lui 2021.

Lucrările pe cei 17 kilometri care leagă municipiul Craiova de localitatea Robănești din județul Dolj sunt realizată de compania italiană Tirrena Scavi. După cum au anunțat reprezentanții companiei, progresul este unul redus, de aproximativ 24%, cu toate că tronsonul ar fi trebuit finalizat în 2021. Conform contractului, stadiul actual al lucrărilor ar fi trebuit să ajungă la 70%.

Finalizarea Lotului 1 al drumului expres Craiova – Pitești se amână. Care este motivul

Următorul termen avansat de italieni pentru finalizarea tronsonului de pe DX12 este finalul anului 2022. Constructorul a invocat mai multe motive pentru care s-a ajuns la această situație. Acesta s-a plâns de lipsa forței de muncă și a reclamat că zilnic își dau demisia cel puțin 10 muncitori și că a doua zi trebuie să angajeze alții în loc pentru a completa schema de personal, dar că asta e dificil deoarece găsește greu muncitori calificați. În prezent, pe șantier sunt 300 de angajați și 100 de utilaje.

Lucrările la lotul 1 au demarat cu întârziere și au fost afectate de numeroase probleme, care au culminat recent cu descoperirea unui șantier arheologic pe traseul viitorului drum expres. Este vorba de un sit arheologic de dimensiuni foarte mari, care înglobează mai multe perioade istorice, de la preistorie la epoca post-romană. Au fost descoperite morminte, locuințe și elemente de ceramică.

Pe lotul adiacent, cuprins între Robănești și Slatina, asocierea de companii românești S.C. SA&PE Construct S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L nu pare să aibă deloc probleme cu forța de muncă. Lucrările sunt foarte avansate pentru a permite o inaugurare înainte de termen a acestui tronson.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide