Accident în lanț pe Autostrada A1 București Pitești. Zece mașini implicate – VIDEO

Autor: George Cristea 23 nov. 2020 Știri auto

Un accident în lanț s-a produs luni dimineața pe Autostrada A1 București Pitești, la kilometrul 110. Zece mașini au fost implicate în accident, iar șase persoane au fost rănite.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit informațiilor furnizate de Centrul Infotrafic al Poliției Române, accidentul s-a produs în jurul orei 7:00 dimineața pe Autostrada A1 la kilometrul 110, la intrarea în Pitești. Zece mașini au fost implicate în coliziune, cauza probabilă fiind nerespectarea distanței de siguranță dintre mașini pe fondul unui carosabil alunecos.

Traficul rutier a fost oprit pe sensul de mers spre Râmnicu Vâlcea timp de două ore. În acest timp, circulația a fost deviată pe la kilometrul 106 – intrarea în municipiul Pitești. Circulația a fost reluată în jurul orei 8:50. În zonă s-a format o coloană de mașini pe o distanță de circa trei kilometri, a anunțat Centrul Infotrafic.

Accident în lanț pe Autostrada A1 București Pitești. Ce spun cei de la SMURD?

Potrivit ISU Argeș, în urma accidentului șase persoane au fost rănite, iar patru dintre ele au fost transportate la spital cu leziuni ușoare. Două persoane dintre cele rănite au refuzat să meargă la spital pentru îngrijiri medicale. Acestea au primit îngrijiri la locul accidentului.

„Nu au fost persoane încarcerate. Pompierii s au deplasat cu mai multe autospeciale de intervenție și de acordare a primului ajutor, alături de echipaje ale SAJ. Două dintre cele șase victime au refuzat transportul la spital. La fata locului, militarii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor”, a transmis ISU Argeș.

Accidentele în lanț sunt un fenomen obișnuit pe autostrăzile din România, în condițiile în care șoferii nu păstrează distanța de siguranță față de mașina din față. Conducerea agresivă și apropierea „bară la bară” față de mașina din față lasă prea puțin timp de reacție în cazul unei frânări de urgență.

În condiții de vizibilitate scăzută (ceață) și aderență insuficientă (mâzgă), fenomene specifice anotimpului rece, rezervele de siguranță sunt inexistente, iar pe autostrăzi se produc frecvent adevărate tragedii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide