Accident între o Dacia 1310 și un excavator. La volanul autoturismului se afla o șoferiță de 71 de ani – FOTO

Autor: Marius Vișan 16 apr. 2021 Știri auto

Un accident între o Dacia 1310 și un excavator a avut loc în cursul zilei de ieri, 15 aprilie, în Curtea de Argeș.

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Biroului Rutier Curtea de Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 48 de ani, din Șuici, care efectua lucrări cu un buldoexcavator pe DJ 731-Pietroșani, la pătrunderea din zona unde efectua lucrări spre partea carosabilă a intrat în coliziune cu un autoturism.

La volanul autoturismului condus din direcția Pietroșani spre Retevoiești, se afla o femeie de 71 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul buldoexcavatorului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea femeii, care a fost transportată la o unitate medicală pentru investigații, cu diagnostic preliminar contuzie antebraț stânga și contuzie coloană cervicală.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut, în cauză urmând să fie întocmit dosar penal conform art. 196 din Codul Penal.

Sisteme de siguranță pe mașinile Dacia

Din păcate pentru cei care dețin o Dacia 1310, siguranța nu este punctul forte al acestei mașini. În cazul unui accident serios, șoferul și pasagerii au puține șanse de a scăpa nevătămați.

Nici pe cele mai noi modele situația nu este excepțională. Cea mai nouă rundă de teste desfășurate de Euro NCAP în 2021 nu aduce vești bune pentru fanii Dacia. Atât Dacia Sandero Stepway, cât și Dacia Logan au primit două stele la testele de impact, un rezultat care îi dezamăgește pe fani. Așteptările erau mari, dat fiind că noile modele Dacia sunt realizate pe platforma CMF-B a grupului Renault, la fel ca și Clio și Captur, care au obținut anterior cinci stele.

Testele Euro NCAP au devenit un reper de necontestat

Euro NCAP (The European New Car Assessment Programme) este o organizație privată care are propriile standarde, dar sunt corelate cu normele de siguranță auto prevăzute de Uniunea Europeană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU Curtea de Argeș


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide