Accident între un tren și un microbuz plin cu oameni – VIDEO

Autor: Marius Vișan 16 aug. 2021 Știri auto
Accident între un tren și un microbuz plin cu oameni – VIDEO

Accidentul a avut loc luni (16 august), pe un drum comunal (DC3 – Urișor – Dej), la o trecere la nivel cu calea ferată nemarcată. În microbuz se aflau opt persoane și șoferul care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

”Impactul s-a produs la pasajul de cale ferata, din localitatea Urișor, comuna Cășeiu, între un microbuz și trenul Regio Expres, care circula de la Baia Mare spre Cluj-Napoca. Conform primelor date, 8 persoane, pasagere în microbuz, sunt rănite”, se arată în informarea de presă emisă la scurt timp după producerea incidentului.

Deocamdată au fost spitalizate doar 4 persoane

Cel puțin patru persoane sunt transportate la spital, iar celelalte primesc îngrijiri medicale la fața locului.

Autoritățile clujene au activat Planul Roșu de Intervenție. Salvatorii intervin cu două autospeciale de stingere, o autospecială de transport personal şi victime multiple, două ambulanțe SMURD și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

În zonă a fost trimis și un elicopter SMURD, au anunțat reprezentanții IGSU.

VIDEO

Un accident asemănător s-a petrecut în urmă cu o săptămână în judeţul Arad, unde un autoturism ce traversa calea ferată a fost acroşat de un tren Regio care se deplasa dinspre Oradea spre Timişoara.

În urma impactului, şoferul în vârstă de 48 de ani a fost rănit. Atât conducătorul auto, cât şi mecanicul de tren au fost testaţi cu aparatul alcooltest, dar rezultatul a ieşit negativ.

Accidentele la trecerea la nivel cu calea ferată se petrec frecvent în România. Unele dintre acestea au loc pentru că șoferii sunt indisciplinați, iar altele se petrec pentru că nu există o semnalizare eficientă în intersecții.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU CLuj


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide