Un autoturism a fost acroșat de un tren în timp ce traversa calea ferată

Autor: Marius Vișan 06 aug. 2021 Știri auto
Un autoturism a fost acroșat de un tren în timp ce traversa calea ferată

Accident violent în judeţul Arad, unde un autoturism ce traversa calea ferată a fost acroşat de un tren Regio, care se deplasa dinspre Oradea spre Timişoara.

În urma impactului, şoferul în vârstă de 48 de ani a fost rănit. El a fost dus la spital pentru investigaţii. Atât conducătorul auto, cât şi mecanicul de tren au fost testaţi cu aparatul alcooltest, dar rezultatul a ieşit negativ.

Șoferul nu a respectat semnalele acustice și luminoase

Din primele verificări, se pare că la trecerea căii ferate şoferul maşinii nu a respectat semnalele acustice şi luminoase, care erau în funcţiune. Circulaţia feroviară a fost întreruptă mai bine de jumătate de oră. Poliţiştii continuă cercetările, informează Știrileprotv.ro.

Un alt accident a avut loc în urmă cu o lună la o trecere la nivel cu calea ferată din județul Giurgiu

Și în acest caz șoferul a ignorat semnalele de avertizare. Accidentul s-a produs la o trecere de cale ferată din comuna Bălănoaia din județul Giurgiu.

Șoferul TIR-ului și mecanicul de locomotivă au suferit atacuri de panică în urma impactului, dar nu au fost răniți. În urma impactului, TIR-ul a fost străpuns de locomotivă şi dus aproximativ 50 de metri pe calea ferată, avariind tronsonul de cale ferată respectiv.

De asemenea, o cantitate considerabilă de carburant de la rezervoarele locomotivei și ale autotrenului, câteva sute de litri de combustibil, a ajuns pe sol.

Trenul avea în componență 23 de vagoane cisternă încărcate cu păcură şi benzină, iar în urma impactului s-au scurs pe sol câteva sute de litri de carburant din rezervoarele locomotivei şi ale autotrenului. Compania care a asigurat autotrenul va avea de plătit pagubele provocate garniturii feroviare și liniei de cale ferată, care se anunță substanțiale.

Accidentele la trecerea la nivel cu calea ferată se petrec frecvent în România. Unele dintre acestea au loc pentru că șoferii sunt indisciplinați, iar altele se petrec pentru că nu există o semnalizare eficientă în intersecții.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide