Accident produs de un șofer care și-a vărsat cafeaua. Ai voie să mănânci și să bei la volan?

Autor: Promotor 01 iun. 2021 Știri auto

Un șofer care și-a vărsat cafeaua în poală a produs un accident pe autostradă. Acesta nu a mai fost atent la drum și a lovit mașina aflată în fața sa.

GALERIE FOTO

Imaginea a fost publicată pe contul său de Facebook de către polițistul Daniel Zontea. Acesta atrage atenția asupra riscului care apare atunci când ne luăm privirea de la drum.

Mașina din fotografie a fost o Dacia Sandero. Acum este un morman de fiare și, cel mai probabil, va fi declarată daună totală. Vehiculul a ajuns bun de dat la fiare vechi după ce un șofer și-a vărsat cafeaua în poală. Acesta nu a mai fost atent la drum, ci la lichidul scurs în mașină. Nu a văzut că mașina din fața sa reduce viteza și a lovit-o violent din spate.

Bei și mănânci la volan. Ai voie sau nu?

Nu există o lege care să-ți interzică să mănânci și să bei băuturi non-alcoolice la volan. Dar legea condiționează astfel de gesturi.

De exemplu, potrivit Articolului 99 din OUG 195/2002, punctul 13, constituie contravenție lăsarea liberă a volanului în timpul mersului.

Articolul 100 arată că efectuarea de către conducătorul unui vehicul a unor activități de natură a-i distrage atenția de la conducere reprezintă, de asemenea, o contravenție. Fapta se sancționează cu amendă prevăzută în clasa II-a de sancțiuni.

Astfel, putem spune că un șofer care mănâncă, de exemplu, un sandivici folosind ambele mâini, este pasibil de amendă.

Ce trebuie să faci ca să eviți coliziunile față-spate

Exemplul dat de polițistul Daniel Zontea pe pagina sa de Facebook arată rezultatul unei coliziuni față-spate. Dar astfel de incidente pot fi evitate.

Șoferilor li se recomandă să păstreze distanța față de vehiculul din față, să fie în permanență atenți la drum și să lase volanul liber în timpul mersului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide