Accident spectaculos în județul Vâlcea, pe DN64. Ce înseamnă centura de siguranță

Autor: George Cristea 07 mart. 2021 Știri auto

Un accident spectaculos s-a produs duminică pe DN64, în județul Vâlcea. Imaginile arată ce înseamnă să nu porți centura de siguranță.

Intră în Galeria FOTO

Un accident rutier s-a produs duminică în comuna Prundeni, pe DN64. În momentul în care un autoturism a a efectuat un viraj la stânga peste axul drumului, acesta a fost lovit de o altă mașină. Cinci persoane au fost rănite în accident, dar numai două au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la spital.

Imaginile de la locul accidentului arată un detaliu adesea neglijat de șoferi. Una dintre mașini, un Volkswagen Jetta alb, a fost împins în șanț de forța impactului, mașina lovindu-se de un cap de pod. Parbrizul este spart pe partea pasagerului, o indicație clară că acesta nu purta centura de siguranță în momentul impactului. De altfel, accidentul nu a fost unul grav, iar portul centurii ar fi permis persoanei care stătea pe locul din dreapta să scape fără măcar o zgârietură din impact.

Accident spectaculos în județul Vâlcea: Centura de siguranță a făcut diferența

Din păcate nu a fost cazul, aceasta s-a aflat printre cele două persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Alte trei persoane aflate în cele două mașini au refuzat transportarea la spital, fie pentru că nu aveau răni semnificative, fie pentru că le era mai frică de spitalele românești decât de rănile căpătate în urma accidentului.

„Au fost evaluate trei persoane, o persoana refuza transportul la spital, o victima este preluată de SMURD și o victimă este preluata de ambulanța SAJ. Echipajul care a fost trimis să asigure măsuri PSI comunică faptul că sunt scurgeri numai de antigel, acesta a deconectat bornele bateriilor la ambele autoturisme. A fost alocat 1 echipaj SMURD de la GI Drăgășani și o ambulanță S.A.J. Victimele sunt conștiente”, au declarat la cald reprezentanții ISU Vâlcea de la locul accidentului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide