Accidentele de la trecerile la nivel cu linia ferată nu vor dispărea prea curând în România. Doar 20 de bariere instalate în 2021

Autor: Marius Vișan 26 aug. 2021 Știri auto

Se pare că numărul accidentelor care au loc la trecerile la nivel cu calea ferată nu vor scădea simțitor în viitorul apropiat.

Aceasta este concluzia după ce site-ul Economedia.ro a pubicat un articol în care anunță că, anul acesta, CFR Infrastructură are alocată o sumă care ar ajunge pentru montarea a cel mult 20 de bariere.

În 2020, CFR Infrastructură a reușit să monteze doar 15 bariere. Pentru anul acesta, de la Bugetul de Stat sunt alocate 30 de milioane de lei, sumă ce ar ajunge pentru cel mult 20 de bariere, costul mediu pentru un astfel de sistem de protecţie fiind de 1,6 milioane lei.

România: 3449 de treceri la nivel cu linia ferată sunt semnalizate doar cu indicator rutier (Crucea Sfântului Andrei)

Pe rețeaua administrată de CFR SA sunt 5.025 treceri la nivel cu calea ferată, dintre care, 252 sunt prevăzute cu barieră automată, 888 sunt prevăzute cu semnale acustice și luminoase, 436 sunt prevăzute cu bariere mecanice și 3449 sunt semnalizate cu indicator rutier (Crucea Sfântului Andrei).

Mai multe proiecte de construcție se află în faza studiilor de fezabilitate

Pentru 150 de treceri de cale ferată se derulează un program cu fonduri europene aflat deocamdată în faza elaborării studiilor de fezabilitate, iar pentru alte 169 de treceri sunt diferite etape de achiziție și execuție.

De la începutul anului 2021 şi până în prezent, s-au produs 124 de accidente la trecerile de cale ferată, cu 19 răniți şi 8 persoane decedate, se arată într-o informare de presă emisă de CFR Infrastructură către Economedia.ro.

În primele 7 luni ale anului în curs, au fost aplicate 967 de sancțiuni contravenționale, ca urmare a nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, fiind reținute același număr de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Intră în GALERIA FOTO

Un autoturism a fost lovit de tren la Rădăuți. În mașină se aflau cinci persoane - VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide