Accidet în lanț cu 130 de mașini. Autoritățile au căutat persoane dispărute ore întregi

Autor: David Andrei 12 feb. 2021 Știri auto

Un accident în lanț a avut loc pe o autostradă din Texas. Autoritățile dau vina pe polei și pe vizibilitatea redusă din zonă. Peste 130 de mașini au fost implicate în carambol.

GALERIE FOTO

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața și alte zeci au fost rănite în urma unui accident în lanț pe o autostradă din statul american Texas. Poleiul de pe carosabil a făcut imposibilă frânarea. Zona fusese lovită anterior de o furtună de zăpadă.

Primele tamponări au avut loc în jurul orei 6:00 dimineața. Cinci ore mai târziu, autoritățile și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că persoanele încă blocate în mașini sunt supuse riscului de hipotermie.

Filmările din zonă arată imagini incredibile. Sunt TIR-uri, dube, autoturisme, unele peste altele, unele răsturnate, altele poziționate de-a latul suprafeței de rulare sau cu spatele la sensul de mers. Mormanele de fiare s-au întins pe un kilometru și jumătate. Brigada de Pompieri din Fort Worth, Texas, a recunoscut că este depășită de situație și apelat la ajutorul voluntarilor pentru a interveni cât mai rapid.

După acest accident în lanț, autoritățile le-au recomandat locuitorilor să stea în case

Echipajele de descarcerare au lucrat la foc automat pentru a elibera persoanele încarcerate. Multe dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. În jurul orei 16, numărul de răniți raportat de autorități se ridicase la 65.

Temperaturile scăzute și ninsoarea au îngreunat misiunea de salvare. Cei ale căror mașini nu au mai funcționat au fost preluați de autobuze și transportați într-un loc sigur.

Poliția a deviat traficul. Coloana de mașini aflate în așteptare se întindea pe aproximativ 13 kilometri. Circulația în zonă a fost deschisă doar pentru echipajele de intervenție. Astfel, acestea au avut acces la zona accidentului din ambele sensuri.

Serviciul Național de Meteorologie din Statele Unite a emis o avertizare de vreme rea și i-a sfătuit pe cei aflați în zona vizată de avertizare să rămână în case.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide