Momentul în care un tramvai produce un accident în lanț. Cinci mașini avariate

Autor: David Andrei 27 nov. 2020 Știri auto

Un tramvai a produs un accident în lanț pe un bulevard din Iași. Vatmanul le-a spus polițiștilor că a rămas fără frâne. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a afla circumstanțele în care s-a produs carambolul.

GALERIE FOTO

Un tramvai a intrat în plin în mașinile aflate în coloană la semafor. Șoferii, care intenționau să vireze la stânga, staționau pe linia de tramvai, așteptând culoarea verde a semaforului. Cinci autoturisme au fost avariate.

Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Pe filmare se poate observa cum mijlocul de transport în comun intră cu viteză în mașinile oprite în fața sa.

Vatmanul le-a spus polițiștilor sosiți la fața locului că a rămas fără frâne. Compania de Transport Public din Iași, dar și Poliția Rutieră au deschis anchete pentru a afla circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Tramvaiul a fost retras din circulație și va fi supus unei expertize tehnice pentru a verifica dacă a fost vorba într-adevăr despre o defecțiune sau dacă a fost vorba despre o eroare umană.

Poliția a deschis și un dosar penal pe numele vatmanului pentru distrugere. Acesta a fost și sancționat contravențional. Nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale. Conducătorii auto ale căror mașini au fost avariate în acest incident sunt nevoiți să aștepte rezultatul anchetei sau își pot repara mașina folosind asigurarea CASCO, în cazul în care dețin acest tip de asigurare.

Ai voie să te încadrezi pe linia de tramvai atunci când virezi la stânga?

Potrivit articolului 103 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, pe drumul public cu cel mult două benzi pe sens și cu o a treia bandă pe care este amplasată linia tramvaiului lângă axa drumului, conducătorii de autovehicule pot folosi această bandă cu obligația să lase liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia.

Sursă foto: ASOCIAȚIA pentru PROTECȚIE RUTIERĂ “WORLDSTREET”

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ASOCIAȚIA pentru PROTECȚIE RUTIERĂ “WORLDSTREET”



Comentarii
Inchide