Acestea sunt câteva din cele mai sigure SUV-uri testate de Euro NCAP în 2022

Autor: Ionuț Vîlciu 23 nov. 2022 Știri auto

De câțiva ani încoace SUV-urile reprezintă cea mai dorită categorie de mașini. Mulțumită celor de la Euro NCAP vom vedea și care sunt cele mai sigure variante testate în 2022.

Siguranța este un factor important când vine vorba de achiziționarea unei mașini. Pe lângă faptul că mașinile pe care le conducem ne asigură mobilitatea de care avem nevoie, ele trebuie să ne și protejeze în cazul unui accident.

SUV-urile sunt foarte populare în acest moment, iar atunci când vine vorba de aceste mașini, ele vor fi folosite pentru a merge în vacanțe sau pentru a transporta întreaga familie. Fiecare dintre noi își dorește un vehicul sigur, iar acestea sunt cele mai bine cotate 10 modele testate în 2022.

Tesla Model Y

Deschidem lista noastră cu un model electric, anume Tesla Model Y. SUV-ul compact al celor de la Tesla este cea mai sigură mașină a momentului. Model Y a obținut cinci stele la testele efectuate de Euro NCAP, iar sistemele sale de siguranță activă se bucură de un scor total de 98%.

Lexus NX

Pe locul doi avem un SUV care vine din Japonia. Noua generație a lui NX a obținut, la fel ca celelalte modele de pe această listă, cinci stele la testele de siguranță. SUV-ul de clasă medie oferă protecție bună celor aflați la interior, obținând un scor de 91% pentru protecția adulților și unul de 87% pentru protecția copiilor.

WEY Coffee 01

Ultima treaptă a podiumului este ocupată de WEY Coffee 01. Acesta este un SUV produs în China și, în ciuda numelui care ne aduce aminte de o cafea, mașina este foarte sigură. A obținut un scor de 91% pentru protecția adulților și 87% pentru cea a copiilor. De asemenea, și sistemele de siguranță au funcționat bine. Acestea au primit un calificativ de 94%.

smart #1

Cel mai nou model al producătorului smart este un SUV de mici dimensiuni. SUV-ul electric este creat sub tutela a celor două companii co-proprietare, Mercedes-Benz și Geely. Mașina a primit un scor de 96% pentru protecția adulților, iar pentru cea a copiilor a primit un punctaj de 89%. Noul smart #1 oferă o autonomie de peste 400 de kilometri și o putere de 270 de cai.

WEY Coffee 02

Ne întoarcem la WEY, producătorul chinez având încă o mașină care s-a descurcat bine la testele de siguranță. Coffee 02 este un SUV de mici dimensiuni, dar care s-a descurcat bine la testele de siguranță. Pentru protecția adulților a primit un scor de 94%, chiar mai bun decât fratele său mai mare.

Mazda CX-60

Cel mai nou SUV al celor de la Mazda este și mașina care dă startul unei noi ere, cea a modelelor Mazda cu motoare longitudinale. Construit pe o noă platformă, cel mai mare SUV Mazda disponibil a trecut cu brio de testele Euro NCAP. Pentru protecția adulților, mașina a primit un calificativ de 88%, iar pentru cea a copiilor a obținut un scor de 91%. Cât despre sistemele active de siguranță, CX-60 nu este la fel de bine cotată, dar a obținut un respectabil scor de 76 de procente.

suv

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide