Noul SUV electric smart #1 va putea fi comandat în Europa începând cu sfârșitul anului

Autor: Mihai Morcovescu 12 iul. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile smart a confirmat că în luna decembrie va deschide listele de comenzi pentru noul SUV electric #1. Este primul model cu emisii zero din istoria mărcii deținută în co-proprietate de Mercedes-Benz și Geely.

De asemenea, este și primul model complet nou construit în comun de cele două companii. Livrările sunt programate să demareze la jumătatea anului viitor. Lansarea lui smart #1 marchează tranziția mărcii către electromobilitate.

Marca smart anunța la începutul acestui an că va deveni o marcă pur electrică până în 2030. Primul pas important în această direcție l-a reprezentat lansarea SUV-ului cu zero emisii smart #1. Denumirea sugerează faptul că este cel dintâi model electric al companiei.

Noul smart #1 va costa peste 40.000 de euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul Smart #1 este prima mașină dezvoltată pe noua arhitectură SEA a chinezilor de la Geely. Folosește un singur motor electric montat posterior, care livrează 270 CP și 343 Nm de cuplu. Din pachet mai face parte și o baterie NCM (n.n. – nichel, cobalt, mangan) de 66 kWh. Aceasta va oferi o autonomie maximă de 440 de kilometri în ciclu WLTP. Viteza de vârf anunțată este de 180 km/h.

Repriza de încărcare 10-80 % durează aproximativ 3,5 ore atunci când este conectată la un încărcător de curent alternativ de 22 kW. La o capacitate de încărcare de 150 kW, timpul de încărcare va scădea la circa 30 de minute.

Noul smart #1 este, în același timp, și cel mai mare model din gamă. Măsoară 4,27 metri în lungime, ceea ce îl face cu doar 7 cm mai scurt decât SUV-ul românesc Duster. De asemenea, are 1,91 metri în lățime și 1,7 metri în înălțime, iar în dreptul ampatamentului este trecută valoarea de 2,75 metri.

Cum spuneam, livrările noului smart #1 vor demara în luna decembrie pe cele mai importante piețe europene. Mașina va fi produsă în China și va fi disponibilă la vânzare în 13 țări din Europa.

Smart nu a anunțat prețurile pentru SUV-ul său.Dar, fiind un model complet nou în gamă cu mult mai multă putere, autonomie și spațiu comparativ cu actualele EQ ForTwo și EQ ForFour, este de așteptat să coste peste 40.000 de euro.

Sursa: CarWow

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: smart


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide