Acestea sunt cele mai fiabile mașini din 2021

Autor: Daniel Samoilă 22 nov. 2021 Știri auto

Consumer Reports a publicat studiul anual privind cele mai fiabile mașini din 2021. În fiecare an, Consumer Reports adună date de fiabilitate prin chestionare online trimise clienților săi.

Consumer Reports este o organizație americană non-profit de protecție a consumatorilor, dedicată testării produselor și cercetărilor orientate către consumatori.

Proprietarii de vehicule sunt întrebați despre problemele pe care le-au întâmpinat la vehiculele lor în ultimele 12 luni. Șoferii primesc întrebări legate, spre exemplu, de motor, transmisie, sistemul electric sau caroserie.

Scorul de fiabilitate este realizat pe o scară de la 0 la 100 de puncte, cu o evaluare medie între 41 și 60 de puncte.

Cea mai fiabilă mașină a fost Lexus, care a obținut un scor de 76 de puncte. Pe locul secund s-a clasat Mazda cu 75 de puncte. În top urmează Toyota cu 71 de puncte, Infiniti cu 69 de puncte și Buick, Honda și Subaru, toate cu cu 66 de puncte.

Cele mai fiabile mașini din 2021

Potrivit carscoop.com, mașinile de top rezultate în urma acestui sondaj au fost Buick Envision, Chevrolet Traiblazer, Chevrolet Silverado 2500HD, GMC Sierra 2500HD, Chrysler 300, Ford Bronco Sport, Ford Mustang Mach-E și Ford Ranger.

În ceea ce privește segmentul de vehicule, sedan-urile, hatchback-uri, coupe-uri și decapotabilele s-au dovedit a fi cele mai fiabile, cu un scor mediu estimat de 57 de puncte. SUV-urile au obținut 50 de puncte, iar pickup-urile și minivan-urile doar 43 de puncte.

De asemenea, Consumer Reports a prezentat și o serie de mașini care și-au îmbunătățit fiabilitatea pentru anul 2021.

Astfel, Consumer Reports recomandă următoarele mașini pentru 2022: Acura MDX, Acura RDX, Acura TLX, Audi Q7, BMW X3, Chevrolet Blazer, Chevrolet TrailBlazer, Chevrolet Traverse, Ford Bronco Sport, Ford Mustang Mach-E, Ford Ranger, Genesis G70, Honda Odyssey, Honda Passport, Infiniti QX50, Kia Niro EV, Nissan Rogue Sport, Ram 1500, Volkswagen Atlas, Volkswagen Atlas Cross Sport, Volkswagen Jetta și Volvo XC60.

Volkswagen Atlas este un SUV cu 7 locuri care este cu circa 200 de milimetri mai lung decât Touareg, iar la baza se află aceeaşi platformă folosită de Golf și Tiguan.

În schimb, fiabilitatea a scăzut pentru următoarele trei modele: Chevrolet Bolt, Hyundai Santa Fe și Jeep Gladiator.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide