Top 15 cele mai proaste mașini din ultimii 10 ani când vine vorba de fiabilitate. După expirarea garanției devin adevărate pericole financiare!

Autor: Marius Vișan 27 mai 2020 Știri auto

În timp ce unele mașini rezistă fără reparații majore chiar și 10 ani, altele sunt afectate chiar din primii ani de funcționare.

Probleme care pot apărea pot fi diverse. De la defecțiuni ale sistemul de aer condiționat, baterie, caroserie, frâne, motor, sistem electric, evacuare, cutie de viteze, ambreiaj, direcție, suspensie și altele. Cele mai frecvente problemele (și cele mai costisitoare) apar la partea electrică și la motor.

Fiabilitatea este unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare la cumpărarea unei mașini noi sau second hand. Desigur, unele vor fi mai fiabile decât altele. În acest caz ar trebui să știți de care mașini să vă feriți. Jurnaliștii britanici de la carwow.com au făcut un top 15 cu cele mai problematice mașini.

Intră în galerie foto

Top 15 cele mai problematice mașini

15.Tesla Model S – Probleme la instalația electrică și costuri foarte mari la reparațiile sistemului de suspensie.

14. BMW M4 – Probleme cu frânele și cu sistemul de infotainment.

13. Mercedes-Benz GL – Probleme la instalația electrică și la sistemul de infotainment.

12. Ford Galaxy – Probleme la cutia de viteze.

11. BMW X5 – Probleme la suspensie și la motor.

10. Range Rover –  Probleme la suspensie și la motor.

9. Mazda CX-5 – Probleme la motor. Cheltuielile maxime pentru remedierea problemei putând ajunge și la peste 5.000 de euro.

8.  Audi Q7 – Cele mai multe probleme care apar la modelele apărute în ultimii 10 ani sunt la sistemul electric. Pe lângă asta ar mai fi și niște scurgeri de ulei.

7. Jaguar XJ – Pot apărea probleme la instalația de alimentare cu combustibil, dar și la motor.

6. Range Rover Sport – Probleme la suspensie și la motor.

5. Chevrolet Captiva – Probleme la cutia de viteze.

4. Porsche Cayenne –  Probleme la sistemul electric și la motor.

3.  BMW X6 – Cele mai costisitoare probleme care pot apărea sunt la sistemul electric și la motor.

2. Audi A7 – Cea mai frecventă problemă apare la cutia de viteze. Costurile de reparații pot depăși chiar și 10.000 de euro.

1. Bentley Continental GT –  Probleme la instalația electrică și la motor. Reparația unui astfel de motor poate depăși 10.000 de eur0.

Acest top a fost alcătuit folosind datele preluate de la firma Warrantywise care oferă garanție mașinilor din Anglia. Aceste date se referă la mașini analizate între anii 2010 și 2020, mașini mai vechi de 3 ani.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: netcarshow.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide