Acestea sunt cele mai vândute mașini din Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 08 aug. 2022 Știri auto

Nevoia pentru transport este din ce în ce mai mare, iar piața de mașini noi încearcă să țină pasul cu nevoile clienților. Gamele de modele sunt mai diverse ca oricând, iar criteriile de alegere au evoluat odată cu industria.

În ciuda unei piețe auto variate, înmatriculările din Europa au cunoscut în iunie cea mai neagră perioadă din ultimii 30 de ani. Înmatriculările în 27 de piețe europene au însumat 1.054.807, în scădere de la 1.268.508 în iunie 2021, potrivit Jato Dynamics.

Cu toate acestea, există, în continuare, cerere pentru autovehicule. Studiul a fost realizat în luna iunie, iar datele reflectă doar această perioadă. În cele ce urmează vă vom prezenta care sunt cele mai vândute modele la nivel European.

Peugeot 208 – 24,488 de unități

Micul Peugeot 208 rămâne cea mai vândută mașină în Europa. Popularitatea sa a rămas intactă. Este o mașină aspectuoasă, practică și care oferă o gamă cuprinzătoare de motorizări.

Dacia Sandero24,229 de unități

Pe locul secund este chiar hatchback-ul autohton, Dacia Duster. Surata cu haion a Loganului rămâne în preferințele europenilor. Noua versiune ajută și mai mult acest lucru. Sandero-ul de generație nouă fiind o mașină completă, dar care păstrează un preț accesibil.

Opel Corsa – 19,679 de unități

Opel Corsa continuă să rămână o variantă atrăgătoare pentru clienții europeni. Noua generație a subcompactei celor de la Opel este construită pe aceeași platformă ca Peugeot 208. Acest lucru a rezultat din în urma achiziționării lui Opel de către grupul francez PSA.

Fiat 500 – 19,500 de unități

Readus la viață în 2007, supermini-ul italian s-a stabilit pe piață ca o alternativă jucăușă la Opelul Corsa. Designul inconfundabil și opțiunile de personalizare o ajută când vine vorba de vânzări. Acum a primit și o versiune electrică, care are o autonomie de aproximativ 300 de kilometri.

Dacia Duster – 19,039 de unități

Pe locul 5 al acestei liste se află încă o ofertă din gama Dacia, anume SUV-ul Duster. Noua versiune facelift menține fluxul de vânzări al modelului, rămânând una dintre cele mai populare alegeri în categoria mașinilor noi.

Volkswagen T-Roc – 18,679 de unități

Crossover-ul bazat pe Golf reușește să surclaseze chiar modelul original. Volkswagen T-Roc a fost lansat 2017, iar popularitatea sa reflectă mixul său de motorizări pe benzină și diesel, precum și introducerea unui model R, orientat spre performanță. Poate fi cumpărat și sub forma unei decapotabile.

Volkswagen Golf – 17,575 unități

Volkswagen Golf cade chiar în urma fratelui său mai înălțat, T-Roc. Ajuns la a opta generație, Golful continuă să fie în topul preferințelor. Dată fiind gama largă de motorizări și modele, este un Golf pentru fiecare. Există și o variantă R cu 320 de și tracțiune integrală.

Renault Captur – 17,556 de unități

Prima generație de Renault Captur este una dintre acele mașini neobișnuite, de succes, care nu sunt solicitante la condus, atractive și decent de economice. Este un mix bun, care a ajutat modelul să revină în top 10 în iunie.

Tesla Model Y – 16,687 de unități

Tesla Model Y a fost cel mai bine vândut automobil electric în luna iunie, firma americană livrând 16.687 de exemplare în Europa. Deocamdată este disponibil doar în cea mai scumpă specificație, cea Long Range, cu o autonomie de 500 de kilometri și 434 CP.

Toyota Yaris – 15,216 de unități

Toyota Yaris rămâne cel mai de succes și cel mai vândut model din gama de mașini Toyota, din Europa, din motive întemeiate. Este un model mic, accesibil, dar și economic. La polul opus, există și Yaris GR, o mașină special omologată pentru competițiile din Campionatul Mondial de Raliuri.

Sursa: Autocar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide