Dacia introduce o serie de echipamente noi pe Sandero Stepway și Duster

Autor: Mihai Morcovescu 16 iun. 2022 Știri auto

Începând de astăzi, 16 iunie, au fost deschise listele de comenzi pentru toate modelele Dacia care poartă noul logotip al mărcii. În același timp, producătorul de automobile de la Mioveni anunță introducerea de noi echipamente pentru două dintre modelele sale, Sandero Stepway și Duster. În plus, a fost lansată și noua aplicație de realitate augmentată Dacia AR.

În ce constă aplicația de realitate augmentată Dacia AR?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Toate modelele Dacia pot fi comandate începând de astăzi, 16 iunie, cu noua identitate vizuală a mărcii. Acestea vor putea fi vizualizate de acum pe toate site-urile dealerilor din rețeaua europeană, precum şi pe toate suporturile comerciale şi de publicitate.

Cu toate acestea, toate modelele vor putea fi văzute fizic în premieră de abia în octombrie, la Salonul Auto de la Paris. Ulterior, acestea vor ajunge în toți dealerii mărcii din Europa, inclusiv din România.

Producătorul autohton a lansat totodată o aplicație de realitate augmentată, denumită Dacia AR. Aceasta oferă posibilitatea potențialilor clienți să exploreze și să configureze modelul favorit. Aplicația este disponibilă pentru smartphone-uri și pentru tablete și poate fi descărcată gratuit din App Store și din Google Play.

Noua aplicație le oferă să vizualizeze orice model Dacia chiar în mărime naturală. De asemenea, oamenii pot vedea din orice unghi mașina, pot mări orice detaliu  și chiar intra, virtual, în automobil în orice decor: pe stradă, în garaj sau într-o parcare..

Ce noutăți a pregătit Dacia pentru clienții săi?

Cum spuneam, nou aplicație este disponibilă de azi și oferă prilejul potențialilor clienți să descopere câteva premiere absolute pentru Dacia. Concret, în ceea ce privește modelul Sandero Stepway, acesta va putea fi comandat cu o trapă din sticlă, o noutate absolută în gamă.

Aceasta este acționată electric de la panoul de comenzi situat pe portiera șoferului. De asemenea, clienții vor avea la dispoziție și motorul TCe 110, care este deja oferit pe modelul de familie Jogger.

Mergând mai departe, modelul Duster oferă acum la interior guri de ventilație dreptunghiulare și oglinzi exterioare reglabile electric si dejivrante. În plus, SUV-ul românesc va dispune și de senzori de ploaie pentru activarea automată a ștergătoarelor de parbriz.

Odată cu apariția noii identități vizuale, ecranele Media Nav și Media Display primesc propria lor actualizare vizuală. Actualizările hărților de navigare sunt acum oferite gratuit pentru primii trei ani față de trei luni cât era până acum.

În același timp, Dacia introduce noi denumiri pentru liniile de echipare. Astfel, în funcţie de piață și de model, gama va cuprinde până la patru echipări, după cum urmează:

  • Access şi/sau Essential – pentru cele mai accesibile versiuni;
  • Expression;
  • Journey – pentru versiunile de top.

Sursa: Dacia

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide