Acestea sunt mașinile rămase în cursa pentru Mașina Anului 2020

Autor: Elena Luchian 25 nov. 2019 Știri auto
Acestea sunt mașinile rămase în cursa pentru Mașina Anului 2020

Doar șapte modele au rămas în cursa pentru titlul de Mașina Anului 2020 în Europa, din lista inițială pe care se aflau numele a 48 de candidați. Aleargă după trofeu și o mașină construită în România. Este vorba despre Ford Puma, care vede lumina zilei la uzina Ford de la Craiova.

S-au stabilit modelele nominalizate pentru titlul de Mașina Anului. Șaizeci de jurați din 23 de state europene au ales. Competitoarele trebuie să îndeplinească o singură condiție: să fie disponibile în cel puțin cinci state europene în momentul votării.

Pe lista scurtă au ajuns:

BMW Seria 1

Ford Puma

Peugeot 208

Porsche Taycan

Renault Clio

Tesla Model 3

Toyota Corolla

Surprinzător, printre cele șapte nu se află noua generație a unuia dintre cele mai populare SUV-uri de clasă mică, Renault Captur, dar nici noul crossover compact de la Mazda, CX-30. Nici noua Scala de la Skoda nu a ajuns pe lista scurtă a nominalizaților.

Următoarea rundă de votare va avea loc anul viitor, iar Mașina Anului 2020 va fi anunțată în martie 2020, la Salonul Auto de la Geneva.

Anul acesta, Jaguar I-Pace a fost mașina care a plecat acasă cu trofeul. SUV-ul electric britanic a fost urmat îndeaproape de Alpine 110. În 2018, titlul a fost adjudecat de Volvo XC40.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Car of the Year



Comentarii
Inchide