Acte necesare preschimbare permis auto în 2022. Cât este amenda dacă ai permisul expirat

Autor: Cristian Gubandru 02 mart. 2022 Știri auto

Eliberarea unui permis de conducere românesc cu o nouă valabilitate administrativă presupune o taxă de 89 de lei și o vizită medicală la una dintre clinicile autorizate care eliberează fișa medicală, din care reiese că șoferul este apt pentru a conduce mașini din categoria respectivă. Pe lângă acestea mai sunt necesare câteva acte pentru preschimbare permis auto în 2022.

Trebuie să mai știți că permisul auto nu trebuie preschimbat dacă v-ați schimbat adresa de domiciliu, prin urmare îl puteți folosi în continuare până la expirare, nu veți primi amendă.

Acte necesare preschimbare permis auto în 2022

1) Cererea solicitantului care se obține și se completează în format electronic la ghișeu (împreună cu declarația de furt/pierdere, după caz);

2) Actul de identitate al solicitantului, original;

3) Dovada de plată a contravalorii permisului de conducere – 89 lei (pentru modalitățile de plată consultați secțiunea taxe și tarife).

4) Permisul de conducere în original;

5) Documentul emis de o unitate medicală autorizată din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medial să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere (fișa medicală).

Pentru eliberarea fișei medicale trebuie să plătiți între 150 și 250 de lei, în funcție de clinică. Pentru vizita medicală, aveți nevoie de 3-4 ore, timp în care vizitați mai multe cabinete.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Pe fișa medicală sunt 9 cabinete pe care trebuie să le vizitați: Boli interne, Chirurgie-ortopedie, Neuro-chirurgie, Psihiatrie, Oftalmologie, ORL, Obstetrică ginecologie, analize de sânge și o semnătură de la șeful unității medicale. În plus trebuie să îi faceți o vizită și medicului de familie pentru a completa la Antecedente personale.

6) în cazul cetățenilor străini se mai cere: carte de rezidență, permis de ședere, certificat de înregistrare însoțit de pașaport, pașaport diplomatic/serviciu;

Cât este amenda dacă ai permisul expirat

Șoferii care circulă cu permisul expirat riscă o amendă între 870 și 1.160 lei. Fapta lor constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni:  6-8 puncte-amendă.

Sursa: DRPCIV

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide