Actele necesare la schimbarea permisului auto pentru anul 2023

Autor: Adrian Somai 05 iul. 2023 Știri auto

Ți-a expirat permisul de conducere sau l-ai pierdut? Sunt situații care pot apărea, însă nu ai de ce să te temi. Schimbarea permisului auto nu mai este un proces atât de complicat în 2023, mai ales dacă știi de la bun început care sunt actele de care vei avea nevoie și pașii pe care trebuie să îi urmezi.

În cazul în care te regăsești în situația de a îți fi expirat permisul, trebuie să știi că vei avea nevoie în primul și primul rând de efectuarea vizitei medicale la o clinică autorizată de Ministerul Sănătății. De asemenea, trebuie să știi că va trebui să plătești o taxă de schimbare a permisului, în valoare de 89 de lei, aceasta putând fi plătită online direct pe site-ul DRPCIV.

Apoi, vei avea nevoie de următoarele acte: cererea de schimbare permis (se completează în format electronic la ghișeu), actul de identitate în original, dovada plății taxei de schimbare a permisului auto în valoare de 89 de lei, permisul de conducere expirat și fișa medicală din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care aplică.

Schimbarea permisului auto atunci când l-ai pierdut

Dacă ai pierdut permisul, dacă s-a deteriorat sau dacă acesta ți-a fost furat, lucrurile sunt un pic mai simple, nefiind nevoie de efectuarea vizitei medicale pe care o menționam în situația anterioară. Același lucru este valabil și în cazul în care ți-ai schimbat numele și acum trebuie să îți schimbi și permisul de conducere. În aceste cazuri, un duplicat al permisului va fi eliberat pe perioada de valabilitate a documentului preschimbat. Actele menționate în rândurile anterioare rămân necesare și în toate aceste situații.

Pentru permisele de conducere emise după data de 01 ianuarie 2009, cererea pentru eliberarea duplicatului, alături de celelalte documente, poate fi trimisă și prin e-mail la adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide