Acțiune RAR și Poliția Capitalei pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor

Autor: Promotor 28 mart. 2024 Știri auto

Miercuri, 27 martie, polițiștii Brigăzii Rutiere în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român au desfășurat activități de control în trafic în scopul creșterii siguranței rutiere pe drumurile publice din Capitală și prevenirii accidentelor de circulație înregistrate pe fondul deficiențelor tehnice.

În cadrul acțiunii s-a urmărit starea tehnică a vehiculelor prin verificarea:

• sistemului de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante;
• sistemului de frânare;
• mecanismului de direcție;
• instalației de iluminare/semnalizare și echipamente electrice;
• existenței și autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor;
• vizibilității și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate;
• sistemului de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie);
• corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor;
• deținerii inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia;
• aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

Au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale

Valoare acestora este de aproximativ 32.000 de lei pentru deficiențe tehnice. Totodată, polițiștii rutieri au reținut 19 certificate de înmatriculare și 2 permise de conducere pentru deficiențele tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român.

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a condus o autoutilitară pe șos. Colentina, iar în urma controlului efectuat de către polițiștii rutieri în colaborare cu inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că autovehiculul deficiențe periculoase la mecanismul de direcție, deficiențe majore la sistemul de frânare, sistemul de iluminare-semnalizare și sistemul de evacuare a noxelor.

Șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2805 lei, i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile și reținut certificatului de înmatriculare până la remedierea deficiențelor tehnice constatate.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a condus o autoutilitară pe șos. Colentina, iar în urma controlului efectuat de către polițiștii rutieri în colaborare cu inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că autovehiculul avea deficiențe periculoase la mecanismul de direcție, deficiențe majore la sistemul de frânare, sistemul de iluminare-semnalizare, sistemul de evacuare a noxelor și coroziuni străpunse ale elementelor de caroserie. Șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2805 lei, i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile și reținut certificatului de înmatriculare până la remedierea deficiențelor tehnice constatate.

Oamenii legii avertizează că acest tip de acțiuni vor continua și în perioada următoare în scopul impunerii respectării normelor legale care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, respectiv pentru conștientizarea persoanelor cu privire la riscurile la care se expun atunci când conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română



Comentarii
Inchide