Acțiunile Tesla au atins un nou maxim istoric

Autor: George Cristea 21 aug. 2020 Știri auto
Acțiunile Tesla au atins un nou maxim istoric

Acțiunile Tesla au atins un nou maxim istoric, după ce producătorul american a anunțat un split al acțiunilor de 1:5. Acţiunile Tesla au depăşit joi pentru prima dată pragul psihologic de 2.000 dolari.

Cotația record înregistrată de acțiunile Tesla nu este o întâmplare, venind la capătul unei serii de cotații-record. În acest moment, capitalizarea companiei a ajuns la 373,1 miliarde dolari, depăşind valoarea Walmart. Tesla este, încă din luna iunie cel mai voloros producător auto la nivel mondial, după ce a depășit Toyota.

Acţiunile producătorului de vehicule electrice Tesla s-au apreciat, joi, cu 7%, iar preţul de tranzacţionare a depăşit, pentru prima dată, pragul de 2.000 dolari per acţiune, de aproape 10 ori mai mult decât se tranzacţionau în aceeaşi perioadă a anului trecut. Performanța Tesla este cu atât mai impresionantă cu cât acțiunile producătorului american scăzuseră la numai 350 de dolari în luna martie, pe fondul îngrijorărilor generate de coronavirus.

Astfel, Tesla a ajuns la o capitalizare de 373,1 miliarde de dolari, depăşind valoarea de piaţă a Walmart, cea mai mare companie americană din domeniul comerţului cu amănuntul la nivel mondial, care are o valoare de aproximativ 369,8 miliarde dolari.

Care este cauza pentru care acțiunile Tesla au atins un nou maxim istoric

Acțiunile Tesla au fost propulsate de rezultatele bune din ultima vreme, ceea ce a determinat producătorul american să anunțe un split al acțiunilor companiei în raport de 1:5. Măsura ar trebui să permită investitorilor mai mici să poată cumpăra acțiuni Tesla. Potrivit acestei măsuri, cei care dețin o acțiune Tesla la finalul zilei de 21 august vor primi încă patru acțiuni din 31 august, dată la care acțiunile se vor tranzacționa la noua valoare ajustată de 1:5.

Anunțul divizării acțiunilor i-a făcut pe mulți să cumpere acțiuni Tesla înainte de data limită de 21 august, ceea ce a ridicat și mai mult cotația acestora. Pe termen lung, analiștii prevăd că valoarea Tesla va atrage talente și capital, ceea ce va face viața grea pentru competitorii săi, atât în ceea ce privește automobilele electrice, cât și industria auto în general.

În iunie, Tesla a devenit cel mai valoros producător auto pe bursă, după ce a depăşit liderul tradiţional Toyota. Atunci, acțiunile Tesla au atins 1.079 de dolari, ceea ce au dus valoarea de piață a companiei la peste 200 de miliarde de dolari.

Producătorul auto american a atins, până acum, patru trimestre consecutive de profit, deci primul an contabil cu profit pe toată perioada de 12 luni. Asta înseamnă că Tesla poate fi inclusă în indicele bursier S&P 500 al celor mai valoroase companii americane listate la bursa din New York (NYSE).

sursa: Bloomberg

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide