Tesla, cel mai valoros brand auto. Tocmai a atins cifre record

Autor: David Andrei 01 iul. 2020 Știri auto
Tesla, cel mai valoros brand auto. Tocmai a atins cifre record

Valoarea companiei Tesla tocmai a depășit borna de 200 de miliarde de dolari. Sunt cifre record cu care constructorul american își consolidează poziția de cel mai valoros brand auto.

CEO-ul de la Tesla, Elon Musk, jubilează. Valoarea acțiunilor companiei a crescut semnificativ. Acestea s-au tranzacționat marți cu 1.078,81 de dolari, notează MarketWatch.com. Valoarea companiei a depășit astfel, borna de 200 de miliarde de dolari.

În această săptămână, acțiunile constructorului din Silicon Valley au crescut semnificativ după ce prețul acestora se dublase la începutul acestui an. Mai mult, în ianuarie 2019, compania Tesla era cotată la jumătate din valoarea sa actuală și nimeni nu-i acorda nicio șansă de a urca în fruntea clasamentului celor mai valoroase brand-uri auto.

Anul acesta, tendințele de creștere s-au înregistrat în mod special după ce Tesla a anunțat profit pentru prima oară în cei 10 ani de când compania este tranzacționată la bursa de valori, dar și după ce Elon Musk a dat undă verde producției de autovehicule la noua uzină din Shanghai, China. Acolo se construiește Tesla Model 3, iar până la sfârșitul acestui an, va intra în producție și Model Y.

Tesla, cel mai valoros brand auto

Tesla a devenit cel mai valoros brand auto al lumii. Americanii au devansat Toyota. Producătorul nipon este cotat, la această oră, la 173 de miliarde de dolari.

În urmă cu trei săptămâni, prețul acțiunilor Tesla trecuse de 1.000 de dolari, compania fiind cotată atunci la o valoare de 190 de miliarde de dolari. Creșterea de atunci a fost înregistrată la scurt timp după ce Elon Musk a aprobat, printr-un memo trimis angajaților săi, intrarea în producție a camionului electric cu funcții de rulare autonomă produs de Tesla.

Analiștii americani estimează că producătorul auto va raporta cifre de vânzări de aproximativ 72.000 de unități în cel de-al doilea trimestru al anului. 61.000 dintre acestea ar fi Model 3, cel mai bine vândut model al companiei la ora actuală, la nivel global.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide