Activiștii anti-SUV au spart anvelopele a 60 de modele Land Rover din curtea unui dealer – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 08 aug. 2023 Știri auto

SUV-urile sunt cele mai vândute mașini ale momentului, iar acest lucru este incontestabil. Cu toate acestea, nu toți oamenii sunt de acord cu aceste mașini mari, atât de populare printre familii sau printre clienții care au nevoie de mai mult spațiu și gardă la sol sporită.

O grupare care se opune vehement SUV-urilor a revendicat responsabilitatea pentru un atac asupra unui dealer Jaguar Land Rover din Marea Britanie, în timpul căruia anvelopele a aproximativ 60 de vehicule Land Rover au fost distruse cu un burghiu electric, relatează Carscoops.

Un grup care se autointitulează „Tyre Extinguishers” spune că susținătorii săi au luat cu asalt dealerul Vertu Land Rover din Exeter, vizând zeci de SUV-uri parcate în afara showroom-ului. Un clip destul de neclar a fost postat pe contul de Twitter al acestui grup numit „The Tire Extinguishers”.

Activiștii au spart anvelopele a 60 de SUV-uri Land Rover

Videoclipul destul de întunecat ce ne arată distrugătorii de anvelope în acțiune a fost postat pe contul de Twitter al grupului. Deși este prea întuneric pentru a vedea anvelopele găurite, putem auzi un zgomot produs de o unealtă electrică, în timp ce unul dintre activiști se mișcă rapid de la un vehicul la altul.

Repulsia anti-SUV nu este nimic nou și nici opoziția Tire Extinguishers față de ceea ce vede ca fiind vehicule supradimensionate și ineficiente, care reprezintă o amenințare și mai mare pentru oameni și planetă decât mașinile obișnuite. Acești oameni au distrus anvelopele modelelor SUV încă din 2022, dar nu la un astfel de nivel.

Un eveniment recent care a stârnit și mai tare activiștii este moartea a două fete de opt ani la Wimbledon, chiar la sud de Londra. Cele două fete în vârstă de opt și-au pierdut viața după ce au fost lovite de un Land Rover Defender care a trecut printr-un gard, direct în curtea școlii în care se aflau. O localnică în vârstă de 46 de ani, arestată la fața locului, suspectată că a provocat moartea prin conducere periculoasă, a fost mai târziu eliberată.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide