Un grup de activiști de mediu recurge la gesturi neconvenționale în SUA

Autor: Ionuț Vîlciu 06 iul. 2022 Știri auto

Un grup de activiști de mediu se folosește de o metodă neconvențională pentru a le atrage atenția oamenilor care conduc SUV-uri.

Această mișcare a pornit din Marea Britania, iar acum a ajuns și în Statele Unite ale Americii. Acești activiști de mediu dezumflă anvelopele și vizează posesorii de SUV-uri.

„Tire Extinguishers” își spun ei și vor să dea un semnal de alarmă cu privire la încălzirea globală, dar și a calității aerului din zonele urbane.

De ce recurg la asemenea gesturi?

După cum am menționat, ei doresc să atragă atenție cu privire la situația climatică actuală.

Acești oameni dezumflă roțile SUV-urilor. Nu taie anvelopele și nici valvele, doar lasă aerul să iasă. Pe lângă asta, ei lasă și un bilet în care este explicat motivul actului.

Primul act de acest gen din State a avut loc în New York. Activiștii au confirmat prin intermediul propriei platforme că 40 de vehicule au fost „lovite”.  Nimeni nu scapă neatins, din câte se pare. Dacă deții un astfel de vehicul, ești o țintă.

Ei spun că SUV-urile sunt inutile, periculoase, un dezastru climatic și provoacă poluare a aerului. Gruparea este de părere că oamenii trebuie să găsească alternative pentru transport, precum transportul în comun, bicicleta sau să folosească mașini mici.

Scopul lor final este acela de a vedea SUV-urile interzise în orice zonă urbană.

Sursa: Autoevolution

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autoevolution


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide