Acura MDX – 7 ani au lucrat japonezii la mașina asta. Un român a realizat designul

Autor: David Andrei acum 2 ani Știri auto

Acura MDX este SUV-ul la care japonezii au lucrat 7 ani. Un român a realizat designul modelului. Cătălin Matei se află în echipa Honda de peste 30 de ani.

GALERIE FOTO

SUV-ul premium Acura MDX s-a transformat pe parcursul celor 20 de ani pe piață. MDX este cel mai bine vândut model Acura. În SUA, se laudă cu prima poziție în clasamentul celor mai bine vândute SUV-uri de lux cu trei rânduri de scaune. În total, un milion de unități au fost livrate de la debutul modelului, în anul 2000.

Cea de-a patra generație este anticipată de un prototip care este, se pare, foarte aproape de ceea ce va fi modelul de serie. Restilizarea îndrăzneață poartă semnătura designerului român Cătălin Matei.

Mai emoțional, mai incitant și mai premium. Așa descriu japonezii look-ul SUV-ului care nici nu mai seamănă cu modelul de acum 20 de ani. Acest design este o declarație îndrăzneață, la două decenii după ce prima generație a redefinit segmentul SUV-urilor de lux.

Cine este Cătălin Matei, românul care desenează modelele Honda și Acura?

Cătălin Matei este designer principal și expert în design exterior în cadrul diviziei de Cercetare și Dezvoltare de la Honda. A absolvit cursurile Universității de Arte din Pasadena, California. A ajuns la Honda în 1988 și a avut primul rol în desenarea unui model al companiei în 1993, când a lucrat la Honda Civic Coupe. El a fost cel care a realizat designul conceptului Acura MD-X în anul 2000, apoi pe cel al mașinii de serie Acura MDX în 2001. Tot el a coordonat proiectele Honda Pilot în 2006, Honda Element în 2007 și două generații Honda Odyssey în 2011 și 2018.

Matei a fost element-cheie în realizarea designului SUV-ului MDX. El a decis aspectul exterior, dar și cel al farurilor și stopurilor modelului. Misiunea sa era să creeze un model incitant, ținând cont de aspectul tehnic al acestuia. Românul explică alegerea făcută într-un clip cu o durată de 6 minute:

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide