Adio, Renault Zoe! Unul dintre cele mai vândute modele electrice în România nu va primi o nouă generație

Autor: Adrian Somai 24 oct. 2022 Știri auto

Renault Zoe, al doilea cel mai bine vândut model electric pe piața auto din România în acest an, se pregătește de retragere. Potrivit unui anunț venit chiar din partea șefului mărcii, Fabrice Cambolive, Zoe nu va mai primi o generație nouă.

Modelul electric dedicat în special șoferilor care conduc în mediul urban a fost prezentat pentru prima dată de Renault în urmă cu aproape un deceniu, în anul 2012. În urmă cu trei ani, Zoe primea un facelift care îi aducea o baterie ceva mai mare, de 52 de kWh.

Francezii iau acum decizia să pensioneze modelul Zoe, producția acestuia apropiindu-se cu pași repezi de sfârșit. Și asta pentru că Zoe nu va mai primi o generație nouă, oficialii constructorului din Hexagon luând decizia că acești zece ani au fost de ajuns.

Renault Zoe va fi înlocuit în cele din urmă în anul 2025 de viitoarele modele cu zero emisii R4 și R5. Despre cele două modele știm deja, așadar, că vor fi lansate peste puțin mai bine de doi ani, însă până la această oră nu știm exact momentul la care producția lui Zoe va fi suspendată definitiv. Totodată, lăsând la o parte aceste două modele, din gama electrică a producătorului francez vor mai face parte și modelele Megane E-Tech și Scenic E-Tech.

A fost unul dintre cele mai apreciate modele electrice în Europa

Deși au mai existat zvonuri în acest sens, informația conform căreia Zoe nu va mai primi o generație nouă vine acum chiar din gura șefului Renault, Fabrice Cambolive. Renault Zoe a fost și încă este unul dintre cele mai apreciate modele electrice de pe piața auto europeană, înregistrând de-a lungul anilor cifre de vânzări extrem de bune. În 2015 și 2016, Zoe a fost cea mai bine vândută mașină electrică pe Bătrânul Continent, cu peste 100.000 de unități vândute numai pe piața franceză. 

Sursa: Autocar 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide