Admitere Academia de Poliție 2021. Ce trebuie să faci ca să devii polițist?

Autor: David Andrei 05 feb. 2021 Știri auto

Admitere la Academia de Poliție. Ce trebuie să faci în 2021 ca să devii polițist? Acestea sunt probele la care sunt supuși candidații.

GALERIE FOTO

Candidații care se înscriu la Academia de Poliție în 2021 trebuie să treacă proba medicală, proba psihologică, probele sportive și probele teoretice. Pentru a ajunge să susțină probele sportive, candidatul trebuie să fie declarat “apt” la proba medicală și la cea psihologică. Procedura de recrutare durează câteva luni.

Se pot înscrie pentru a susține examenul de admitere la Academia de Poliție în 2021 orice persoane cu cetățenie română, care au împlinit vârsta de 18 ani și care au trecut de proba de bacalaureat.

Perioada de înscriere va începe în luna mai, dar data exacta este stabilită de fiecare IPJ în parte. Cei care locuiesc în București și sunt interesați să se înscrie trebuie să ajungă la IPJ sau la DGPMB pentru a completa cererea de înscriere.

Admiterea va avea loc spre sfârșitul lunii iulie.

Admitere Academia de Poliție 2021. Ce documente trebuie să conțină dosarul de înscriere?

Pe lista de documente necesare în dosarul fiecărui candidat trebuie să se regăsească cererea de înscriere, diploma de bacalaureat sau adeverința emisă de instituția școlară absolvită. Trebuie să mai apară în dosar fișa medicală-tip de încadrare în MAI, avizul psihologic, copii după cartea de identitate și după certificatul de naștere.

Candidatul este obligat să aducă și cazierul judiciar, dar și două fotografii color ¾. Acesta va depune și o declarație potrivit căreia declară că știe și acceptă condițiile de recrutare.

Ce alternative au cei care vor să devină polițiști dacă nu pot da examen la Academia de Poliție în 2021?

Cei care, din diverse motive, nu pot da examen la Academia de Poliție au o serie de alternative pentru a deveni oameni ai legii. Corpul Național al Polițiștilor anunță numărul de locuri la diferite școli de poliție.

Astfel, cei care vor să urmeze cursurile Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina trebuie să fie printre primii 1283.

Sunt 200 de locuri la Școala de Agenți “Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.

220 de viitori polițiști se vor pregăti la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu” din Oradea.

Aceste unități vor începe recrutarea pe 15 februarie.

Vrei sa devii polițist?
S-a dat startul admiterii în instituțiile de învățământ ale MAI!
NUMĂRUL DE LOCURI:
✅1283 la…

Posted by Corpul National al Politistilor on Monday, 1 February 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Corpul National al Politistilor



Comentarii
Inchide