Afeela, sedanul electric creat de Honda și Sony, urmează să intre în producție în 2025

Autor: Ionuț Vîlciu 09 ian. 2024 Știri auto

Sony Honda Mobility au adus la CES 2024 o versiune actualizată a prototipului Afeela. Mașina prezentată prefigurează modelul de serie, ce va intra în producție în 2025.

Sony și Honda și-au unit forțele într-un joint venture pentru a crea mașini electrice, iar primul său model va fi sedanul Afeela, care a debutat anul trecut, tot la Consumer Electronics Show. Cu ocaiza CES 2024, Honda și Sony au prezentat o evoluție a sedanului electric.

Cel mai recent prototip prezintă un design actualizat, care previzualizează îndeaproape modelul de serie, care va intra în producție anul viitor. Unele dintre cele mai vizibile schimbări au loc în față, deoarece mașina adoptă o nouă bară de protecție și un nas proeminent care găzduiește un afișaj digital. Acesta din urmă este flancat de faruri încastrate, care se află sub o bandă iluminată.

Modificările pot fi observate și pe laterale, deoarece noul prototip are montanți mai groși și oglinzi convenționale, ce înlocuiesc camerele pe care le-am văzut pe mașina prezentată anul trecut. Putem vedea observa o nouă bară de protecție spate, un portbagaj revizuit și stopuri actualizate.

Afeela va oferi și un asistent bazat pe inteligența artificială

Dacă ne mutăm atenția către interiorul sedanului electric, putem observa că schimbările nu sunt atât de notabile. Marea majoritate a cabinei a fost păstrată de la prototipul inițial, prezentat în 2023. Cu toate acestea, printre elementele actualizate se numără și o consolă centrală modificată, ce pare să încorporeze un încărcător wireless dublu, dar și un volan ușor redesenat.

Date fiind tendințele în industria tehnologică, Sony Honda Mobility a anunțat o serie de alte dezvoltări, inclusiv un agent personal, care utilizează Microsoft Azure OpenAI. Compania nu a oferit foarte multe detalii despre acest asistent ce folosește inteligența artificială, dar se pare că țintește către un „sistem avansat de voce care oferă o comunicare perfectă cu limbaj natural și interacțiuni asemănătoare conversației”, conform Carscoops.

Cât despre performanțe, Afeela folosește un sistem de tracțiune integrală cu două motoare, ambele furnizând 245 CP. Acest lucru ar trebui să ofere mașinii o putere combinată de până la 490 CP. Afeela măsoară 4.915 mm în lungime, 1.900 mm în lățime și este înaltă de 1.460 mm. În plus, are un ampatament generos, ce măsoară fix 3 metri.

Nu în ultimul rând, Sony Honda Mobility a anunțat un parteneriat cu Polyphony Digital. Astfel, prototipul Afeela va fi adăugat în jocul Gran Turismo 7 în 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sony Honda Mobility


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide