Volkswagen oferă noi teasere cu Golf 8 facelift: primește butoane fizice și integrare ChatGPT – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 ian. 2024 Știri auto

Volkswagen aduce noul Golf 8 facelift la CES 2024. Producătorul auto german anunță că va integra ChatGPT în mașinile sale.

Cu ocazia CES 2024, Volkswagen a adus la unul dintre cele mai importante evenimente destinate domeniului tehnologiei noul Golf 8 facelift, cu toate că mașina încă este camuflată la exterior. Cu toate că nu vom vedea complet mașina până la sfârșitul lunii ianuarie, ne putem face o idee despre cum va arăta cu ajutorul pozelor oferite de producător.

Mașina de sub camuflajul viu colorat este un Volkswagen Golf GTI, astfel că are un kit de caroserie mai agresiv, ce integrează o bare de protecție mai proeminente, un spoiler montat pe hayon, dar și două evacuări reale. Bineînțeles, mașina va primi noi blocuri optice, pe care le vedem parțial acoperite în aceste imagini teaser.

Volkswagen va integra ChatGPT în mașinile sale

Nu trebuie să lăsăm exteriorul camuflat să ne distragă atenția de la aspectele cu adevărat importante. Volkswagen folosește exemplarul camuflat pentru a prezenta noua integrare a ChatGPT în sistemul de infotainment al mașinilor sale, iar totul începe cu noul Golf 8 facelift.

Imaginile interioare arată că Golf va trece de la un sistem de infotainment care este relativ mic și încorporat în tabloul de bord, la un afișaj mai mare în stil tabletă, așa cum regăsim pe alte mașini VW recent lansate, cum ar fi ID.7, ID.4 facelift și pe noile generații Passat și Tiguan. O surpriză plăcută este revenirea la butoane fizice pe volan. Volkswagen a ascultat nemulțumirile clienților legate de comenzile haptice pe care le-a integrat pe volan și a revenit la o configurație tradițională, cu butoane fizice.

Cât despre integrarea ChatGPT, producătorul declară că asistentul vocal IDA poate fi folosit pentru a controla sistemul de infotainment, navigația și aerul condiționat sau pentru a răspunde la întrebări generale. În viitor, AI-ul va oferi informații suplimentare ca răspuns la întrebările care depășesc acest lucru, ca parte a capacităților sale aflate în continuă dezvoltare. Pe lângă noul Golf 8 facelift, și sedanul electric ID.7 va primi noul asistent virtual.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide