Agresivitatea la volan îi poate influența și pe alți șoferi să se comporte la fel

Autor: Daniel Samoilă 25 dec. 2021 Știri auto
Agresivitatea la volan îi poate influența și pe alți șoferi să se comporte la fel

Dacă ești agresiv la volan, atunci comportamentul tău se poate transmit și la alți participanți la trafic, susțin specialiștii.

În ultima perioadă au fost tot mai multe situații în care șoferii s-au luat bătaie în traficul aglomerat din marile orașe. S-au ales cu amenzii unii, iar alții chiar au riscat să meargă la închisoare.

Un psiholog explică acest fenomen: „Este un comportament învățat, pentru că dacă observăm frecvent această reacție avem tendința să o preluăm și să îi dăm o oarecare normalitate și justificarea este: așa am procedat pentru că m-am enervat și pentru că nu mi s-a părut corect ceea ce s-a întâmplat”, spune Keren Rosner, potrivit digi24.ro.

Unii șoferi au recunoscut că au făcut acest lucru pentru că s-au enervat pe moment, dar ulterior au regretat fapta lor.

Comportamentul șoferilor agresivi, copiat de ceilalți participanți la trafic

Vasile Ciobanu, expert în conducere defensivă, ne sfătuiește cum să procedăm în situațiile în care un șofer nervos ne cere socoteală în trafic. El susține că trebuie să rămânem în mașină, să încuiem ușa și, dacă situația devine periculoasă atunci să sunăm la 112.

„Dacă ne oprim, să nu ne dăm jos din mașină și să închidem mașina, dacă situația devine periculoasă să nu ezităm să sunăm la 112. Niciodată să nu încercăm să ne apărăm singuri și să nu răspundem la manevre periculoase tot cu astfel de manevre”, spune Vasile Ciobanu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide