Air Force One – Președintele SUA va avea un avion supersonic

Autor: Elena Luchian 21 apr. 2021 Știri auto

Președintele SUA va primi un nou Air Force One. Este vorba despre un avion supersonic. Contractul a fost deja semnat cu o companie californiană.

GALERIE FOTO

Președintele SUA, Joe Biden, va călători cu un avion supersonic de ultimă generație. Start up-ul californian Exosonic proiectează aeronava care va fi de două ori mai rapidă decât cele convenționale.

Președintele și echipa sa vor călători într-o cabină cu 31 de locuri. Scaunele vor fi îmbrăcate în piele, iar la bord se vor regăsi finisaje din stejar și cuarț. Vor exista spații de lucru și spații dedicate odihnei. Pentru președintele SUA va exista o cameră privată.

O provocare pentru inginerii Exosonic este eliminarea boom-ului sonic care apare când o astfel de aeronavă depășește viteza sunetului. Aceasta va putea călători cu o viteză de 2.205 km/h. Astfel, Joe Biden ar putea ajunge de la Washington la Londra, de exemplu, în aproximativ 90 de minute. Autonomia sa este de 9.260 de kilometri.

Despre Air Force One – avionul cu care călătorește președintele SUA până va primi un avion supersonic

Air Force One este denumirea dată aeronavelor cu care este transportat președintele SUA. Flota președintelui cuprinde, la această oră, două avioane. Ete vorba despre două unități Boeing 747, VC-25 A, care au suferit mai multe modificări. Acestea au un fuselaj vopsit în alb și albastru și numeroase dispozitive de siguranță pentru a-l proteja pe liderul de la Casa Albă.

Joe Biden nu este primul care folosește cele două Boeing 747. Acestea au servit nu mai puțin de cinci președinți pe parcursul a aproape trei decenii. Planul de înlocuire a aeronavelor Air Force One a fost luat în calcul încă din mandatul lui Barack Obama. Dar atât Obama, cât și Donald Trump au continuat să folosească vechile avioane.

Va mai dura însă, până când îl vom vedea pe Joe Biden la bordul unui avion supersonic. Având în vedere că acesta se află încă la nivel de proiect, s-ar putea ca avionul supersonic să nici nu ajungă în flota prezidențială în mandatul său.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide