Noul președinte SUA, Joe Biden, are o mașină de colecție pe care Serviciile Secrete i-au interzis să o conducă

Autor: Elena Luchian 10 nov. 2020 Știri auto

Președintele Joe Biden nu are voie să conducă. Serviciile Secrete nu îi permit asemenea escapade. Nu a avut voie nici în perioada în care a fost vicepreședinte în mandatul lui Barack Obama și nici șase luni după aceea. Așa că vânează orice ocazie să urce la volanul mașinii primite cadou de la tatăl său.

GALERIE FOTO 

Este vorba despre un Chevrolet Corvette Stingray din 1967. În urmă cu patru ani, îi mărturisea lui Jay Leno că a condus mașina doar de trei ori în șapte ani. Are automobilul din august 1967, atunci când tatăl său i-a făcut-o cadou de nuntă. Părintele, care lucre la reprezentanță Chevrolet, a dat la schimb vechile autoturisme ale fiului și viitoarei sale soții.

Are motor V8 cu 300 de cai putere și transmisie manuală cu patru trepte.

În anii 2000, fii săi, Hunter și Beau, au decis să îi facă un cadou special tatălui lor, care ținea mașina nefuncțională în garaj. I-au reconstruit motorul. Acum pornește la sfert de cheie și se comportă ca sportivele din zilele noastre.

Noul președinte al Statelor Unite nu pare nici pe departe să fie cel mai echilibrat șofer. Calcă accelerația cu sete și zâmbește când simte cum accelerează. “Îmi place viteza!”, mărturisea el în show-ul lui Jay Leno.

Corvette Stingray cu această configurație accelerează de la 0 la 96 km/h (60 mph) în 4,7 secunde.

Picanterii din viața președintelui Joe Biden

Joe Biden dezvăluie și momente romantice trăite la bordul unei mașini. Era anul 1951 și conducea un Plymouth decapotabil.

“Fetele cu care mă întâlneam eu eram din acelea de modă veche, pe care mama lor nu le-ar fi lăsat să iasă în oraș”, povestea Biden, în vremea în care era vicepreședinte.

În urma sa apare un Chevrolet Corvette Stingray Z51 nou-nouț. “Oare cine este acest cowboy?”, întreabă Biden, surprins de prezența unei mașini necunoscute pe proprietatea aflată în apropiere de Washington. Dar nu e niciun pericol. La volan se află fostul secretar de stat, Colin Powell.

VIDEO:

Citește și:

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide