Albul a fost și în 2021 culoarea preferată a șoferilor

Autor: Mihai Morcovescu 01 ian. 2022 Știri auto

În anul care abia s-a încheiat albul s-a clasat pe primul loc în preferințele clienților din toată lumea în ceea ce privește culoarea mașinilor. Pe locul al doilea în 2021 s-au situat, la egalitate, nuanțele de negru și gri.

Acestea sunt rezultatele studiului realizat la fiecare sfârșit de an de către Axalta Coating Systems,. Compania americană este specializată în producerea și furnizarea de vopseluri auto.

Griul a fost la putere în Europa

Deși a înregistrat o ușoară scădere, de trei procente, albul rămâne și în 2021 culoarea preferată a șoferilor, cu 35% dintre opțiuni. Astfel, albul continuă să fie cea mai populară nuanță printre șoferii din toată lumea pentru al zecelea an consecutiv. Posesorii de mașini au două preferințe în ceea ce privește culoarea albă: Solid White (21%) și Pearl White (14%).

Popularitatea albului a atins un maxim istoric de 39% în anul 2017 . De atunci a înregistrat scăderi în fiecare an în mai multe regiuni, dar niciodată nu a cedayt poziția de lider.

Pe poziția a doua în preferințele șoferilor s-au situat, la egalitate, negrul și griul cu câte 19 procente. Acest lucru a fost posibil datorită interesului crescut pentru vopseaua gri, care a crescut cu 4% comparativ cu anul 2020. Podiumul este completat în 2021 de argintiu, cu o cotă de 9%.

Pentru al treilea an consecutiv, culoarea preferată de conducătorii auto din Europa a fost griul, cu o cotă de 27%. De altfel, „bătrânul continent” este singura regiune unde predomină mașinile noi de culoarea gri. Rămânând în Europa, negrul continuă să fie cea mai întâlnită culoare în segmentul de lux, fiind lider cu o cotă de 22%.

Sursa: Axalta Coating Systems

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Axalta


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide