BMW extinde portofoliul în segmentul de lux cu BMW M8 Gran Coupé şi BMW M8 Competition Gran Coupé – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 09 oct. 2019 Știri auto

Ele sunt derivate direct din noul BMW M8 Coupé şi au fost dezvoltate alături de versiune de competiţie BMW M8 GTE. Trenul de rulare, şasiul şi aerodinamica acestora au fost adaptate pentru a se potrivi conceptului distinctiv al noului model, totul fiind bazat pe testele extinse de la centrele BMW Group, precum şi pe Nürburgring şi alte circuite. 

Noile BMW M8 Gran Coupé şi BMW M8 Competition Gran Coupé vor avea premiera mondială în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles din noiembrie 2019. Lansarea pe piaţa mondială va începe în aprilie 2020, inclusiv în România, în oferta de lansare fiind inclus şi BMW M8 Gran Coupé First Edition în ediţie limitată.

Motor V8 cu putere de până la 460 kW/625 CP

Motorul cu opt cilindri foloseşte două turbine twin scroll amplasate în V-ul cilindrilor. Puterea maximă dezvoltată este de 441 kW/600 CP pentru BMW M8 Gran Coupe şi 460 kW/625 CP la noul BMW M8 Competition Gran Coupé, ambele livrate la 6000 rpm. Noul BMW M8 Gran Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde, în timp ce noul BMW M8 Competition Gran Coupé sprintează în 3,2 secunde. Sprintul 0-200 km/h este realizat în 11,2 secunde, respectiv 11 secunde de cele două modele de înaltă performanţă.

Ampatamentul modelelor Gran Coupé este mai lung cu 200 de milimetri faţă de cel al variantelor cu două uşi ale noului BMW M8. Aceasta aduce un spaţiu excepţional în compartimentul spate.

Sistem nou de control şi operare, echipare standard exclusivă

Un buton Setup pe consola centrală oferă conducătorului acces direct la setările pentru motor, amortizoare, direcţie, M xDrive şi sistem de frânare. Două configuraţii definite de utilizator pot fi apelate prin utilizarea butoanelor M de pe volan – acestea definesc răspunsul acceleraţiei, al cutiei de viteze, al direcţiei, al amortizoarelor, al evacuării, ale pedalei de frână sau modul de funcţionare al sistemului Head-Up Display. 

Echiparea standard exclusivă a noilor BMW M8 Gran Coupé şi BMW M8 Competition Gran Coupé include faruri LED adaptive cu BMW Laserlight, BMW Head-Up Display specific M, scaune M sport, Driving Assistant şi Parking Assistant. Cele mai noi evoluţii în domeniile operării şi conectivităţii pot fi savurate împreună cu BMW Live Cockpit Professional disponibil standard, completat cu sistem de navigaţie şi Asistent Personal Inteligent BMW.

Citeşte şi:

Cum se foloseşte navigaţia în maşină după data de 12 octombrie. Tutorial oferit de Poliţia Română

Aproape 300.000 de euro câştigaţi în doar o lună din comerţul cu „autoturisme de mare putere” la mâna a doua. Care este „reţeta”

Video cu şoferiţa de Porsche în momentul când loveşte troleibuzul cu 130 de km/h

Ameninţările s-au concretizat. Ce s-a întâmplat cu agentul care a filmat fostul consilier PSD în timp ce înjura poliţiştii – FOTO-VIDEO

Un nou examen medical pentru şoferi. Dacă nu treci testul, rămâi fără permis

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide