Alfa Romeo Giulia și Stelvio au primit noi versiuni. Ce schimbări aduc modelele facelift?

Autor: Ionuț Vîlciu 28 oct. 2022 Știri auto

Alfa Romeo Giulia și Stelvio au primit noi versiuni facelift. Printre actualizări se numără noi elemente exterioare și un bord complet digital.

Alfa Romeo nu are foarte multe modele în oferta actuală. De fapt, ele sunt trei la număr: Giulia, Stelvio și Tonale. Tonale este cel mai nou membru al gamei, dar Giulia și Stelvio începeau să își arate vârsta pe alocuri. Alfa Romeo aduce actualizări pentru ambele.

În primul rând, avem un exterior împrospătat. Cele mai importante schimbări le întâlnim în partea frontală, acolo unde cele două modele au primit faruri noi, cu tehnologie full LED. Acestea au aceeași semnătură luminoasă ca ce întâlnită pe Tonale. Modelul forma din câte trei elemente aduce aminte de Alfa Romeo SZ Zagato. De asemenea, grilele frontale se bucură acum de un nou finisaj.

Partea din spate a primit și ea noi blocuri optice. În cazul lui Stelvio, ele au lentile transparente, în tip ce Giulia primește unele cu tentă întunecată. Bineînțeles, ambele mașini vin acum cu stopuri LED.

Alfa Romeo aduce schimbări importante pentru interioare

Cel mai important element nou pe care acest facelift îl aduce la interiorul modelelor Giulia și Stelvio este panoul de bord complet digital. Încadrarea lui păstrează, în continuare, extensiile cadranelor rotunde. Este o adiție bine venită, ținând cont că toți rivalii acestor modele incorporează tehnologii de ultimă generație. Noul ecran TFT de 12,3 inch, complet digital, permite accesarea informațiilor despre vehicul și parametrii legați de tehnologiile de conducere autonomă. Instrumentarul poate fi configurat cu trei teme: Evolved, Relax și Heritage.

O nouă ediție specială

Pentru a sărbători debutul noilor Giulia și Stelvio, Alfa Romeo introduce seria specială Competizione. Bazată pe varianta Veloce și disponibilă cu fiecare motor, ediția de lansare se află în vârful gamei și vine în nuanța exclusivă de gri mat Moon Light și etriere de frână roșii. La acestea se adaugă un set de jante pe 21 de inch.

Interiorul primește sistemul audio Harman/Kardon și planșa de bord tapițat cu piele, dar și scaunele cu cusături roșii. Pe Competizione, suspensia activă vine în standard.

Noile Giulia și Stelvio vor fi disponibile la începutul lui 2023.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide