BMW Seria 3 facelift debutează cu un design împrospătat și cu mai multă tehnologie

Autor: Mihai Morcovescu 18 mai 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux BMW a publicat fotografiile și informațiile oficiale referitoare la Seria 3 facelift. Noua berlină de clasă medie vine cu câteva modificări estetice la exterior și cu o actualizare substanțială a cabinei. Iată ce aduce nou versiunea 2023 a modelului bavarez.

Noul BMW Seria 3 facelift vine cu modificări estetice subtile

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul BMW Seria 3 facelift afișează un look fresh. Nu este o operație de restilizare majoră, însă modificările sunt vizibile. Cea mai importantă schimbare o reprezintă noile faruri full LED mai subțiri, în forma literei L răsturnată. Acestea sunt identice cu cele de pe modelul i3 eDrive35L lansat recent în China.

De asemenea, luminile de zi au acum o nouă semnătură. Bara de protecție este acum mai profilată și găzduiește prize de aer mai mari, iar grila radiatorului este redesenată. Opțional sunt oferite farurile adaptive și se identifică prin accentele albastre din interior.

La spate regăsim un spoiler cu o suprafață mai mare vopsită în culoarea caroseriei și cu un aspect mai curat. În partea sa inferioară găsim un difuzor fals al cărui finisaj negru lucios Shadowline (regăsit și la nivelul grilei frontale) este oferit standard.

La cele două extremități există două reflectoare verticale. Terminațiile sistemului de evacuare cromate rotunde au acum un diametru de 90 sau de 100 mm, în funcție de versiunea comandată.

Pachetul M Sport Pro, nou-venit pe lista de „opționale”

Lista cu noutăți mai includ noile jante de aliaj cu diametrul de 17 inch și o nouă paletă de culori. Este vorba despre nuanțele Skyscraper Grey și M Brooklyn Grey, ambele metalizate, care sunt disponibile pe modelele M340i sau pe 330i și 330e în combinație cu pachetul M Sport.

Acesta din urmă aduce noi elemente de design, inclusiv elemente cromate pentru grilă în formă de fagure de miere. Din kit-ul M Sport mai fac parte un nou design pentru barele față/spate, noi jante BMW de 19 inch cu anvelope de dimensiuni mixte. Pachetul M Sport Pro oferă ornamente M High-gloss Shadowline, lumini M Shadowline și un sistem de frânare M Sport cu etriere roșii.

Versiunile BMW Performance primesc grila specifică în formă de plasă, jante BMW M de 18 sau 19 inch și țevi de eșapament trapezoidale. În plus, carcasele oglinzilor exterioare BMW M sunt finisate în același negru lucios Shadowline.

Seria 3 facelift vine cu noul BMW Curved Display

Cel mai important upgrade a fost făcut la interior. Astfel, clienții vor primi standard noul BMW Curved Display de înaltă rezoluție. Acesta vine cu sistemul de operare BMW Operating System 8 (iDrive 8) și este format din instrumentarul de bord de 12,3 inch și un display central de control de 14,9 inch.

Noua versiune iDrive 8 reduce semnificativ numărul de butoane în favoarea controlului tactil și vocal. Spre exemplu, asistentul personal inteligent BMW poate acum să deschidă și să închidă geamurile și trapa și poate regla instalația de climatizare.

Selectorul transmisiei Steptronic cu opt trepte are un design nou și este poziționat lângă butonul Start/Stop de pe panoul de control situat pe consola centrală. Tot aici regăsim controlerul iDrive, butoanele Driving Experience Control și frâna electrică de parcare.

Gama de motorizări a noului Seria 3 facelift Sedan și Touring rămâne neschimbată. Aceasta va cuprinde patru motoare pe benzină și patru diesel cu patru sau șase cilindri, atât pentru Sedan, cât și pentru Touring. Acestea vor livra între 258 și 387 CP. De asemenea, vor exista trei variante plug-in hybrid (sedan) și patru versiuni electrificate (Touring).

Noul BMW Seria 3 facelift își va face debutul comercial în luna iunie.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide