Alfa Romeo lansează Tonale Plug-In Hybrid Q4. Are o autonomie electrică de 80 km

Autor: Marius Vișan 17 nov. 2022 Știri auto

Lansarea modelului Tonale Plug-In Hybrid Q4 de la Alfa Romeo este și ultima din gama Tonale, modelul cu care marca a intrat în lumea electrificării.

Noua versiune vine cu o autonomie de peste 80 km în ciclu urban, 600 km în total, cât și emisii reduse la 26 g/km.

Sistemul Plug-In Hybrid Q4 de 280 CP reprezintă un punct de referință în materie de performanță și autonomie electrică. Sistemul hibrid combină un motor MultiAir turbo de 1.3 litri și 180 CP și o cutie de viteze automată în 6 rapoarte, ce trimite puterea către puntea față, cu un motor electric cu o capacitate maximă de 90 kW și 250 Nm amplasat pe puntea spate.

Bateria de 306 volți și 15.5 kWh litiu-ion asigură o autonomie electrică de peste 80 km în ciclul urban și peste 600 km autonomie totală. Sustenabilitatea este asigurată de noul propulsor hibrid, ce reduce emisiile CO2 la 26 kg/km, reducând emisiile gamei cu 40%. Consumul de carburant a fost, de asemenea, redus la 1,14 l/100km în ciclul WLTP.

În plus, cu scopul de a oferi eficiență maximă, durata de încărcare este redusă la sub 2.5 ore prin încărcătorul la bord de 7,4 kW. Cei 280 CP îl plasează la vârful segmentului, accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 6,2 secunde și atingând 135 km/h în modul electric și 206 km/h în modul hibrid. Fluxul de putere este asigurat de sistemul e-AWD: disponibilitatea cuplului maxim al motorului electric de pe puntea spate asigură răspunsul instantaneu la accelerație al acestuia.

Cum este Alfa Romeo Tonale la interior

Tonale vine în standard cu un sistem de infotainment complet nou. Cu un sistem de operare Android personalizabil și conectivitate 4G cu actualizări Over-the-Air (OTA), acesta oferă inclusiv conținut, funcționalități și servicii care sunt mereu actualizate. Acest sistem include un ecran complet digital de 12,3 inchi, unitatea principală cu ecran tactil de 10,25 inchi și o interfață multitasking fluidă și sofisticată, astfel încât puteți vedea totul dintr-o privire, fără a vă distrage atenția de la drum. Însumând 22,5”, cele două ecrane mari Full TFT sunt cele mai bune din acest segment, iar cu noua interfață HMI ai toate funcțiile la îndemână.

În mijlocul panoului de bord se face ușor remarcat noul ecran TFT complet digital de 12,3 inci, pentru a accesa toate datele mașinii și setările pentru tehnologiile de conducere autonomă.

Încorporat în tabloul de bord este un ecran tactil inovator de 10,25 inci. Sistemul a fost dezvoltat pentru a funcționa cu widget-uri care pot fi personalizate rapid prin drag and drop. Fiecare utilizator își poate crea propria pagină de pornire, unde fiecare dintre caracteristicile mașinii este o aplicație în sine.

Tonale Plug-in Hybrid Q4 este modelul de top al gamei și este în concordanță cu simplificarea și raționalizarea strategiei Alfa Romeo privind gama de modele. De fapt, acesta poate fi deja comandat în versiunea de lansare exclusivă „EDIZIONE SPECIALE”, cu o gamă largă de caracteristici tehnologice și sportivitatea caracteristică Alfa Romeo, precum și în echiparea VELOCE, care a fost concepută pentru a atinge maximul în ceea ce privește performanța și sportivitatea.

„EDIZIONE SPECIALE” oferă inserții pe caroseria din titan, o siglă specială pe aripi și o emblemă neagră „Tonale”, jante din aliaj de 20 inci, pedale metalice, etriere de frână Brembo de culoare roșie și padele de schimbare a vitezelor din aluminiu care sunt integrate în coloana de direcție. Ulterior, clienții vor putea comanda Tonale Plug-In Hybrid Q4 în echiparea Ti, ce oferă un caracter mai elegant și mai distinctiv.

Primele exemplare ale noului model Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 vor ajunge în România în primăvara anului 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide