Alfa Romeo confirmă că viitoarea generație a sedanului sport Giulia va fi 100% electrică

Autor: Mihai Morcovescu 05 apr. 2022 Știri auto

Oficialii mărcii Alfa Romeo au anunțat că viitoarea generație a sedanului sport Giulia va fi produsă și va fi 100% electrică. Noua iterație ar urma să-și facă debutul în anul 2027, atunci când italienii vor elimina definitiv din gamă motoarele convenționale cu ardere internă.

Noua Alfa Romeo Giulia electrică ar putea oferi până la 445 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Producătorul italian se va concentra în următorii ani pe lansarea de noi SUV-uri. Anul acesta, în februarie, a fost lansat Tonale, al doilea SUV din istoria mărcii. Primul astfel de model, Stelvio, lansat în 2016, va primi foarte curând un facelift.

De asemenea, Alfa Romeo pregătește lansarea unui crossover entry-level. Acesta ar urma să se numească Brennero și își va face apariția în 2024. Va urma un SUV electric de mari dimensiuni, care va debuta în 2026 și va fi poziționat în gamă deasupra lui Stelvio.

Cu toate acestea, Alfa Romeo nu a uitat de Giulia. CEO-ul Jean-Philippe Imparato a declarat că sedanul sport rămâne un reper important pentru producătorul italian. Oficialul a confirmat că modelul va primi o nouă generație și că aceasta va fi un model 100% electric. „Nu vom renunța la Giulia. Va exista o nouă generație, care va fi un model complet electric”, a declarat Jean-Philippe Imparato.

Până când va fi lansată noua generație, Giulia va fi supusă unei operații de restilizare în cursul anului viitor. De altfel, mai multe prototipuri au fost surprinse în timpul testelor. Apoi, va mai rămâne pe piață până cel târziu în 2027 atunci când Alfa Romeo va renunța definitiv la motoarele termice.

Noua generație va fi dezvoltată pe platformă STLA Large a Grupului Stellantis dedicată vehiculelor cu emisii zero. Aceasta este capabilă să găzduiască baterii cu capacități cuprinse între 101 și 118 kWh și motoare electrice care livrează între 170 și 445 CP.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide