Alfa Romeo oferă ediția limitată “Quadrifoglio 100th Anniversario” pentru Giulia și Stelvio

Autor: Bogdan Bârliga 13 apr. 2023 Știri auto

Pe 15 aprilie se împlinesc 100 de ani de când Alfa Romeo a folosit pentru prima dată simbolul Quadrifoglio pe o mașină de curse. Pentru a marca așa cum se cuvine acest moment important compania italiană lansează o ediție specială pentru modelele Giulia și Stelvio.

La finalul anului trecut modelele Alfa Romeo Giulia și Alfa Romeo Stelvio au primit un facelift și versiunile de top vor putea fi comandate cu noua ediție specială. Autoturismele vor avea o listă lungă de dotări standard și motorul V6 oferă o putere mărită la 520 CP.

Ediția “Quadrifoglio 100th Anniversario” va fi limitată la doar 100 de unități pentru fiecare model și vor fi disponibile pentru caroserie nuanțele Rosso Etna, Verde Montreal și Nero Vulcano.

Alfa Romeo Giulia și Alfa Romeo Stelvio vor fi oferite cu o versiune îmbunătățită a propulsorului V6 cu două turbine de 2,9 litri: puterea ajunge până la 520 CP și 600 Nm. Cele două modele vor fi dotate cu un diferențial mecanic autoblocant, care își face debutul pe această serie specială. Compania susține că acesta este un dispozitiv tehnic important care, datorită reglajului specific derivat din experiența de proiectare a modelului Giulia GTA, contribuie la îmbunătățirea comportamentului și a tracțiunii mașinii. Noua componentă optimizează transferului de cuplu și contribuie la creșterea stabilității, agilității și vitezei în viraje.

Moment aniversar Alfa Romeo

Pentru cele două modele aniversare Alfa Romeo au fost folosite materiale ultra-uşoare precum aluminiul pentru motor şi fibra de carbon pentru arborele de transmisie, capotă și spoiler. Pentru Giulia este disponibil un splitter frontal din carbon: atunci când este activat, acesta controlează calitatea fluxului de aer care trece pe sub vehicul, sporind stabilitatea și performanța. Sistemul de evacuare Akrapovich oferă eșapamentului un sunet specific modelelor sport.

Pentru că vorbim de o ediție limitată în pachet sunt incluse jante cu design special (dimensiunea de 19 inchi pentru Giulia și 21 de inchi pentru Stelvio), faruri adaptive Full-LED Matrix și grila fabricată din carbon. La interior se oferă o combinație exclusivă de piele neagră și Alcantara, care este îmbunătățită cu o serie de cusături aurii noi. Un finisaj 3D inovator din carbon a fost utilizat pentru panoul de bord, tunelul central și panourile ușilor. Noul panou de instrumente oferă pentru prima dată un ecran TFT de 12,3 inchi pentru accesarea informațiilor și parametrilor legați de tehnologiile de conducere autonomă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Alfa Romeo


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide