Alfa Romeo Tonale este vedeta celei de-a 40-a ediții a celebrei curse Mille Miglia

Autor: Mihai Morcovescu 18 iun. 2022 Știri auto

În aceste zile are loc în Italia cea de-a 40-a ediție a legendarei curse Mille Miglia, a cărei vedetă este noul SUV Alfa Romeo Tonale. Considerată de marele Enzo Ferrari „cea mai frumoasă cursă din lume”, aceasta a avut startul la Brescia. Orașul din nordul Italiei va fi și punctul terminus al cursei, care se va încheia astăzi, 18 iunie.

Alfa Romeo participă la „Mille Miglia” cu trei modele de colecție

La startul legendarei curse Mille Miglia s-au aliniat peste 400 de mașini de epocă. Printre acestea se numără și 118 modele ce aparțin mărcilor Alfa Romeo, Fiat, Abarth și Lancia.

Ca în fiecare an, Alfa Romeo este vedeta incontestabilă și a ediției din acest an. Marca torineză a aliniat la start 50 de modele, mai multe decât orice altă marcă. Printre acestea se numără și trei modele din colecția privată Heritage a companiei italiene.

Este vorba despre 6C 1500 Super Sport din 1928, 1900 Sport Spider din 1954 și 1900 Super Sprint din 1956. Acestea sunt expuse în mod obișnuit la Muzeul Alfa Romeo din Arese.

Modelul 6C 1500 Super Sport este pilotat de Giovanni Moceri și Valeria Dicembre. La comenzile lui 1900 Super Sprint se află doi reprezentanți ai Alfa Romeo Manufacturing, Francesco Pirozzi și Cristina Posta. În sfârșit, Alessandro Alunni Bravi și Vicki Piria alcătuiesc echipajul care concurează la bordul modelului 1900 Sport Spider.

Tonale, primul model plug-in hybrid din gama Alfa Romeo

Alături de aceste adevărate bijuterii pe patru roți concurează și noul Alfa Romeo Tonale, model care a debutat la începutul lunii februarie. Gama de motorizări este destul de generoasă și include versiuni convenționale, sisteme de propulsie hibride (fără încărcare la priză), precum și o versiune plug-in hybrid. De altfel, SUV-ul compact al italienilor este primul model al producătorului peninsular care oferă o astfel de motorizare.

Aceasta echipează vârful de gamă Tonale Q4. Sistemul PHEV este format dintr-un benzinar de 1,3 litri în față și un motor electric montat pe puntea spate. Din pachet mai face parte și o baterie de 15,5 kWh. Ansamblul livrează în total 275 CP, suficient pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde.

Noul Tonale este poziționat în gamă sub actualul crossover Stelvio. Măsoară 4,53 metri în lungime, 1,84 metri în lățime și 1,6 metri în înălțime. Dimensiunile sunt similare cu cele ale rivalilor direcți Audi Q3 și Volvo XC40.

În urmă cu trei săptămâni au fost livrate primele trei exemplare, care fac parte din seria de lansare intitulată „Tonale Edizione Speciale”. Cheile mașinilor au fost înmânate clienților chiar la fabrica mărcii din Pomigliano d’Arco.

Din punct de vedere estetic, SUV-ul compact dispune de faruri LED cu o nouă semnătură, o grilă restilizată și o priză de aer uriașă în spoiler. La spate se distinge banda luminoasă care unește stopurile LED și care se întinde pe toată lățimea hayon-ului.

Sursa: Alfa Romeo

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide