Alfa Romeo a dezvăluit noul SUV Tonale. Versiunea de top Q4 este un plug-in hybrid de 275 CP

Autor: Mihai Morcovescu 08 feb. 2022 Știri auto

Producătorul italian de automobile Alfa Romeo a dezvăluit SUV-ul Tonale, unul dintre cele mai așteptate modele în 2022. Modelul italienilor se va situa în gama torinezilor sub actualul Stelvio și este primul din gama torinezilor care propune o versiune plug-in hybrid. Noul SUV va fi asamblat la uzina Grupului Stellantis din orașul Pomigliano d’Arco (Italia).

Noul Tonale preia detalii de design de la conceptul cu același nume din 2019

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Alfa Romeo Tonale a fost denumit după trecătoarea cu același nume din Alpii italieni. Din puncte de vedere estetic, SUV-ul preia o mulțime de detalii pe care le-am văzut în premieră pe conceptul cu același nume prezentat în 2019, la Salonul Auto de la Geneva.

Ca gabarit, noul Tonale măsoară 4,53 metri în lungime, 1,84 metri în lățime și 1,6 metri în înălțime. Modelul torinezilor are dimensiuni similare cu rivalii direcți Audi Q3 și Volvo XC40.

SUV-ul compact prezintă la partea frontală faruri LED cu o nouă semnătură, o grilă restilizată și o priză de aer uriașă găzduită de spoiler. La spate se distinge banda luminoasă care unește stopurile cu LED și se întinde pe toată lățimea hayon-ului, până pe aripile posterioare.

La interior se remarcă volanul sport multifuncțional, instrumentarul de bord digital de 10,25 inch și ecranul central al sistemului de infotainment de 12,3 inch. De asemenea, pasagerii vor beneficia de materiale de calitate, numeroase comenzi și accente de culoare albastră. Clienții vor avea la dispoziție două nuanțe pentru exterior, albastru și verde.

Vor fi oferite două niveluri de echipare: Super și Ti. Primul dintre acestea poate fi personalizat cu pachetul „Sprint”, care include o serie de echipări suplimentare. Modelul Tonale Ti va oferi și pachetul sport Veloce.

Alfa Romeo Tonale, primul hibrid plug-in al italienilor

Versiunea de bază a gamei de motorizări Tonale va cuprinde motorul cu patru cilindri de 1,5 litri și 130 CP. Acesta beneficiază de tehnologie mild-hybrid la 48 de Volți.

Din ofertă vor mai face parte motorul turbo de 1,3 litri și 130 CP, dar și o versiune „mild-hybrid” la 48 de Volți. Este vorba despre noul motor Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) de 1, 5 litri, care va genera 160 CP. Sistemul folosește un motor electric de 15 kWh amplasat în cutia de viteze TCT cu șapte trepte și două ambreiaje. Acesta va fi folosit la viteze mici și la manevrele de parcare.

Alfa Romeo Tonale este primul model al mărcii torineze echipat cu o motorizare de acest tip. Vârful de gamă Tonale Q4 va primi același sistem pe care îl folosește Jeep Compass 4xe. Ansamblul va fi alcătuit din motorul turbo de 1,3 litri și o unitate electrică amplasată pe puntea spate. Unitatea electrică va fi conectată la o baterie de 15,5 kWh.

Bagajul combinat de putere va fi de 275 de „cai”. În aceste condiții, Tonale Q4 va putea sprinta de la 0-100 km/h în 6,2 secunde. Resursele vor fi gestionate de o transmisie automată cu opt trepte și de un sistem de tracțiune integrală. Autonomia în modul electric va fi de 80 de kilometri.

Clienții vor avea la dispoziție trei moduri de rulare. Primul este „Dual Power” și oferă performanțe maxime prin intermediul ansamblului hibrid plug-in. Al doilea mod se numește „Natural” și pune accent pe eficiență. Cel de-al treilea mod poartă denumirea „Advanced-E” și este dedicat rulării în modul 100% electric.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide