Alfa Romeo va livra 400 de exemplare Tonale către carabinierii din Italia

Autor: Adrian Somai 29 iun. 2023 Știri auto

Alfa Romeo a anunțat că a început livrarea a 400 de exemplare Tonale către Carabinieri, echivalentul Jandarmeriei din Italia. Cele patru sute de mașini vor ajunge în curtea autorităților italiene începând din luna iulie și până în ultima parte a anului viitor, potrivit informațiilor Motor1. Modelele destinate carabinierilor sunt echipate cu motorul hibrid de 1.5 litri, capabil să dezvolte 160 de cai putere.

SUV-ul Alfa Romeo Tonale se dovedește a fi și pe placul carabinierilor, instituția de forță din Italia comandând un număr considerabil de unități. Sigur, este vorba despre niște exemplare speciale, care vor fi echipate corespunzător pentru a face față nevoilor celor care vor lucra cu ele. Spre exemplu, mașinile vor fi dotate cu elemente ale caroseriei cu protecție anti-glonț. De asemenea, habitaclul a fost ușor modificat, astfel încât să poată fi transportate arme și veste anti-glonț.

De asemenea, SUV-urile au mai fost dotate și cu alte echipamente specifice. Spre exemplu, mașinile vor fi echipate cu un sistem de comunicație radio necesar carabinierilor, dar și cu o celulă pentru transportarea infractorilor. Bineînțeles, mașinile vor fi prevăzute și cu girofaruri LED albastre și cu sirenă.

Cerere peste așteptări pentru noul Tonale

Noul Tonale s-a bucurat de o primire mai mult decât pozitivă, cererea întrecând toate așteptările. În acest context, conducerea Alfa Romeo anunță recent că a luat decizia de a adăuga un al doilea schimb de lucru în cadrul fabricii în care este asamblat SUV-ul. Astfel, în cadrul uzinei de la Pomigliano sunt produse în fiecare zi nu mai puțin de 400 de exemplare Tonale.

Pe piața auto europeană, Alfa Romeo comercializează Tonale cu motorizări plug-in hybrid, mild-hybrid și diesel. Peste Ocean însă, SUV-ul Tonale este oferit exclusiv alături de o motorizare PHEV, care are în prim plan o unitate turbo pe benzină cu capacitate de 1.3 litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide