Producția Alfa Romeo Tonale crește pentru a satisface cererea peste așteptări

Autor: Adrian Somai 03 feb. 2023 Știri auto

Livrările lui Alfa Romeo Tonale sunt programate să înceapă abia în al doilea trimestru al acestui an, însă crossoverul se bucură deja de o cerere care întrece toate așteptările. Ținând cont de această cerere foarte ridicată, conducerea Alfa Romeo a luat decizia adăugării unui al doilea schimb de lucru în cadrul fabricii sale din Pomigliano, Italia, acolo unde este asamblat Tonale. Decizia este cât se poate de bună și pentru cei 1.600 de angajați ai fabricii care au fost concediați temporar recent și care se vor întoarce în cele din urmă la lucru.

În aceeași uzină din Italia, Stellantis asamblează și modelul Fiat Panda, producătorul urmând să taie unul dintre schimburile care lucra pentru asamblarea acestui model, făcând astfel loc schimbului care va lucra pentru asamblarea lui Tonale. Tot în aceeași uzină va fi produs în curând și modelul Dodge Hornet, care este, de fapt, o versiune rebranduita a lui Tonale, potrivit Motor1. Crossoverul italian este vândut recent în Europa și în Japonia, însă cât de curând va ajunge și pe piața auto de peste Ocean.

400 de unități asamblate pe zi

Fabrica din Pomigliano a avut o creștere puternică de 34% a producției în 2022, ajungând la un total de 165.000 de unități. Dintre toate acestea, aproximativ 20.000 au fost modele Tonale. După adăugarea celui de-al doilea schimb de lucru care va fi responsabil pentru asamblarea modelului Tonale, producția acestui model va ajunge la 400 de exemplare pe zi.

Alfa Romeo anunța în toamna anului trecut că precomenzile pentru modelul Tonale au sărit pragul de 35.000 de unități. Pe piața auto europeană, Alfa Romeo comercializează Tonale cu motorizări plug-in hybrid, mild-hybrid și diesel. În ceea ce privește piața din Statele Unite însă, Tonale este oferit exclusiv alături de o motorizare PHEV, care are în prim plan o unitate turbo pe benzină cu capacitate de 1.3 litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide