Allview lansează în România modelul CityZEN. Are un range de 170 de km – VIDEO

Autor: Marius Vișan 12 dec. 2023 Știri auto

Allview, brandul local lider în industria electronicelor, anunță lansarea modelului CityZEN. Este o mașină electrică dedicată traficului urban și deplasărilor extraurbane scurte. Important pentru cei care vor să conducă un autoturism pe drumurile publice înainte de vârsta de 18 ani, Allview CityZEN poate fi condus de la vârsta de 16 ani.

Lansarea marchează extinderea activității cu o nouă linie de business, ALLVIEW AUTO, ce are ca obiectiv principal oferirea de soluții de mobilitate sustenabilă și accesibilă, răspunzând astfel, nevoilor critice de mediu ale societății și ale clienților.

CityZEN are un consum declarat de 8 kW/100km și o autonomie de până la 170 km WLTP în ciclu urban. Sub capotă se află un motor electric ce produce 13 kW (18,5 CP) ce poate duce mașina până la o viteză maximă de 90 de km/h. Mașina cântărește 795 de kg (cu baterie) și un ampatament de 2050 de  mm.

Allview CityZEN va costa 7.990 EUR (TVA inclus)

Modelul electric dispune sistem de camere cu vedere panoramică 360°, sistem de infotainment cu două ecrane color de 10.25 inch fiecare, comenzi pe volan (audio, volum, butoane preluare / închidere apel), iar la capitolul siguranță merită amintit că CityZEN dispune de airbag pentru șofer și caroserie cu întărituri din oțel. De asemenea, micuța mașină electrică are senzori pentru detectarea presiunii din pneuri.

Pe consola centrală se află selectorul transmisiei pe care se regăsește și opțiunea de a accesa modul de conducere Sport. Portbagajul de 816 litri face ca mașina să fie bună și pentru serviciile de curierat la comandă. CityZEN dispune și de închidere centralizată din cheie, oglinzi retrovizoare electrice, precum și funcția de închiderea și deschiderea geamurilor din telecomandă.

Modelele CityZEN beneficiază de 5 ani garanție, în limita a 80.000 km pentru baterie și 24 luni, în limita a 50.000 km, garanție comercială. Modelul ce se încarcă la priză va avea un preț de vânzare de 7.990 EUR (TVA inclus), preț valabil cu programul Rabla Plus, în condițiile menținerii valorii voucherului oferit în 2023.

Allview va lansa cel puțin încă două modele electrice în 2024, inclusiv un mini SUV.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide