Alpine a dezvăluit conceptul A4810, care prefigurează un model de serie alimentat cu hidrogen

Autor: Mihai Morcovescu 21 mart. 2022 Știri auto

Producătorul francez de mașini sport Alpine a dat publicității primele fotografii și informații oficiale referitoare la conceptul A4810. Realizat de un grup de studenți de la Institutului European de Design (IED) din Torino, prototipul este alimentat cu hidrogen. Acesta prefigurează un viitor model de serie, care ar putea fi lansat în 2035.

Alpine A4810 anunță un automobil alimentat cu hidrogen pentru 2035

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La mai bine de două săptămâni după ce au publicat un teaser, cei de la Alpine au dezvăluit conceptul A4810. Acesta ne oferă o imagine despre cum ar putea arăta un hypercar cu două locuri alimentat cu hidrogen în anul 2035.

Prototipul a fost botezat după vârful Mont Blanc. Cu o altitudine de 4.810 m, acesta este cel mai înalt vârf din Munții Alpi. Este situat pe granița dintre Franța ți Italia. El acționează ca o adevărată „trait d’ union” (n.n. – punte de legătură) cum spun francezii între universitatea italiană și constructorul din Dieppe.

Din punct de vedere estetic, Alpine A4810 afișează un design futurist și agresiv. Farurile hexagonale duble foarte subțiri sunt conectate printr-o baghetă LED. Spoilerul găzduiește două prize de aer de dimensiuni generoase, care ajută la o răcire mai bună a componentelor esențiale. Totodată, se mai distinge și un splitter din fibră de carbon foarte pronunțat, pentru un plus de apăsare aerodinamică.

De asemenea, se remarcă lipsa portierelor și cockpit-ul care amintește de bolizii din cursele de anduranță. Partea posterioară este cea mai expusă și se distinge prin stopurile uriașe din sticlă dispuse pe verticală, precum și terminațiile hexagonale ale sistemului de evacuare, care sunt amplasate central, la nivelul stopurilor.

Conceptul Alpine A4810 are dimensiunile unui hypercar. Acesta măsoară 5.091 mm în lungime, 2.010 mm în lățime și doar 1.055 mm în înălțime, la un ampatament de 2.717 mm.

Alpine A4810 rămâne la stadiul de studiu de design

În cabină regăsim un volan futurist, care integrează un instrumentar de bord digital hexagonal. Designul amintește de cel al volanelor de pe monoposturile de Formula 1.

În același timp, se observă o oglindă retrovizoare dispusă pe planșa de bord, care sugerează că folosește o cameră video pentru a reda imaginile captate în spatele mașinii.  În plus, remarcăm și luminile ambientale roșii.

Prototipurile anterioare proiectate de studenții de la IED, între care Honda Tomo (2019) și Suzuki Misano (2021), au rămas la studiu de design. La fel se va întâmpla și cu Alpine A4810.

Cei de la Alpine nu au oferit specificațiile sistemului de propulsie, dar știm că va fi alimentat cu hidrogen.

Sursa:  Alpine

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpine


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide