Francezii de la Alpine au publicat un teaser cu noul concept de supercar alimentat cu hidrogen

Autor: Mihai Morcovescu acum 4 luni Știri auto

Compania franceză Alpine a dezvăluit o imagine teaser cu noul lor concept de supercar alimentat cu hidrogen. Denumit A4810, prototipul a fost realizat de 28  de studenți de la Institutul European de Design (IED) din Torino. Acesta își va face debutul pe 18 martie.

Noul Alpine A4810 va avea motor alimentat cu hidrogen

În fiecare an, IED oferă masteranzilor la Design de transport șansa să creeze un concept în colaborare cu un mare producător auto. După Suzuki, Hyundai și Honda, anul acesta a venit rândul francezilor de la Alpine să colaboreze cu institutul torinez.

Producătorul de mașini sport din Dieppe a dat publicității o primă imagine teaser cu noul lor prototip A4810. Francezii vorbesc despre modelul cu două locuri ca fiind „un răspuns la noul concept de sportivitate” și oferă indicii cu privire la viitoarele modele Alpine de serie.

În fotografia de față ne este dezvăluit un detaliu estetic definitoriu, și anume partea frontală complet nouă. Se pot observa farurile hexagonale foarte înguste cu o nouă semnătură LED, care se prezintă într-o configurație retro care amintește de modelul Alpine A110. Cel mai interesant detaliu îl reprezintă bagheta luminoasă LED în forma literei W, care se întinde pe toată partea frontală a mașinii.

De asemenea, splitter-ul frontal supradimensionat și pasajele roților proeminente sugerează un concept orientat către performanță. Este de așteptat ca viitoarea versiune de serie să reprezinte o propunere exclusiv pentru circuit. Aspectul exterior este completat de niște „umeri” profilați la spate.

Alpine A4810 ar putea oferi o primă privire asupra felului în care vor arăta viitoarele modele electrice de serie. Primul dintre acestea va fi succesorul cu zero emisii al actualului A110, care ar trebui să fie lansat în 2026.

Nu este clar deocamdată ce sistem de propulsie va avea A4810. Specialiștii înclină, însă, către o tehnologie bazată pe un motor alimentat cu hidrogen, care va fi furnizată de compania-mamă Renault.

Noul concept Alpine A4810 va fi dezvăluit în ziua de 18 martie.

Sursa: AutocarMihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide