Alpine A110 San Remo 73: ediție limitată la 200 de unități – GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Bârliga 16 mart. 2023 Știri auto

Cu această nouă ediție Alpine sărbătorește cea de-a 50-a aniversare a unui moment istoric pentru brand în sportul cu motor: victoria în Raliul de la Sanremo din 1973 și titlul obținut de companie în Campionatul Mondial de Raliuri.

După modelul special Alpine A110 Tour de Corse 75 prezentat în anul 2022, acum a venit rândul pentru ca ediția limitată A110 San Remo 73 să aducă un omagiu perioadei în care marca franceză se impunea în Campionatul Mondial de Raliuri. Inspirată de emblematicul Alpine A110 care a câștigat Raliul Sanremo din 1973, această nouă ediție limitată prezintă un design distinctiv. Caroseria a fost vopsită în culoarea originală Caddy Blue, arcurile de acoperiș sunt negre și acoperișul este completat cu o nuanță roșie.

Alpine A110 San Remo 73: detalii preluate de la modelul câștigător la Sanremo

Noul model al diviziei sport de la Renault reinterpretează imaginea autoturismului de competiție Alpine 110 Berlinette din 1973. Grafica alb-negru de pe uși completează semnătura tematică „San Remo 73” de pe capotă, portiere și bara de protecție spate. Jantele Grand Prix Brilliant Blanc de 18 inchi, etrierele de frână Brembo antracit, emblemele și monogramele Alpine Black îmbunătățesc pachetul exterior.

Interiorul dispune de un cockpit din microfibră cu cusături gri, scaune sport dintr-o singură piesă Sabelt Racing brodate cu tema „World Champion 73” și centuri de siguranță de curse în șase puncte. Pedalele sport, suportul pentru picioare din aluminiu pentru pasager și covorașele Alpine completează atmosfera din interior, iar panourile ușilor includ două dungi tematice alb-negru. Ediția specială San Remo 73 pentru Alpine 110 include un sistem de frânare de înaltă performanță, evacuare sport activă, oglinzi exterioare retractabile electrice, asistență la parcarea cu spate cu cameră de marșarier, precum și un sistem audio performant. Șoferul poate utiliza funcțiile Alpine Telemetrics mai ales dacă intenționează să utilizeze mașina pe un circuit.

Alpine A110 San Remo 73 utilizează propulsorul de 1,8 litri capabil să ofere 300 CP la 6.300 rpm și un cuplu de 340 Nm disponibil între 2.400 și 6.000 rpm. Modelul de performanță sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde și poate rula cu o viteză maximă de 275 km/h. Așa cum spuneam vor fi disponibile doar 200 de unități Alpine A110 San Remo 73 și prețul de vânzare începe de la 89.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpine


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide