Alpine A290 este primul model electric al producătorului francez și are la bază noul Renault 5 electric

Autor: Ionuț Vîlciu 13 iun. 2024 Știri auto

Alpine a prezentat oficial noul A290, primul său model electric din istoria și mașina care dă startul revoluției electrice pentru producătorul francez.

Primul dintre cele șapte modele electrice promise de Alpine până în 2030 a fost prezentat oficial. Alpine A290 este versiunea de performanță a noului Renault 5 E-Tech, iar debutul său a avut în Franța, la Le Mans.

Designul este mult mai agresiv decât ceea ce am văzut la Renault 5. Da, folosește aceeași bază retro, iar acesta pare a fi și farmecul pe care compania mizează, deoarece arată ca un Renault 5 pregătit pentru a participa în competițiile de raliu.

Bara frontală este mult mai angulară, mai încruntată, plus că încorporează două blocuri optice asemănătoare unor proiectoare, așa cum vedem și pe mașinile de raliu. Lateralele sculptate sunt puse în evidență de jantele mari, cu design complex, de 19 inch în diametru. De asemenea, mașina este mai lată decât un Renault 5 obișnuit cu 6 centimetri.

Alpine A290 este primul model electric din istoria producătorului francez

Dacă cel mai puternic Renault 5 produce maximul 150 CP, noul Alpine A290 mai strânge puțin șuruburile. Astfel, mașina folosește tot un singur motor electric, montat pe puntea față, doar că dezvoltă 220 CP în versiunea GT Performance. Varianta de bază produce 180 CP. Astfel, cel mai puternic Alpine A290 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,4 secunde, în timp ce versiunea de bază are nevoie 7,4 pentru aceeași repriză.

Interiorul primește scaune sport și un volan Alpine special, plus finisaje specifice pentru această versiune sportivă. De asemenea, selectorul transmisiei a fost mutat de pe coloana de direcție pe consola centrală, fiind folosite acum butoane în locul manetei de pe Renault 5.

Șoferul va avea de ales dintre patru moduri de rulare: Normal, Sport, Individual și Save. Acesta din urmă este folosit pentru a atinge autonomia maximă a mașinii. Alpine A290 este echipat cu o baterie de 52 kWh, despre care producătorul spune că va fi suficientă pentru o autonomie maximă de 380 de kilometri în regim de testare WLTP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpine


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide