Alpine anunță lansarea viitoare a două modele electrice de lux

Autor: Adrian Somai 13 nov. 2022 Știri auto

La o lună de la dezvăluirea exoticului concept Alpenglow, Alpine confirmă pregătirea a două modele electrice de lux. Unul dintre ele va fi un model premium de clasă medie, în timp ce cel de-al doilea se anunță a fi un concurent pentru SUV-ul Lotus Eletre. Ambele modele vor fi prezentate oficial abia în anul 2026.

La mijlocul lunii octombrie, francezii de la Alpine prezentau noul Alpenglow, un concept care înfățișa un supercar exotic desprins parcă direct din viitor. Tot la acea vreme, oficialii mărcii au adus în discuție și câteva planuri de viitor ale constructorului. Mai exact, s-a vorbit despre un model care ar fi urmat să înlocuiască A110, despre o mașină sport nouă și despre un crossover GT. Toate cele trei modele ar fi urmat să fie echipate cu sisteme de propulsie electrice.

Șefii Alpine confirmă acum electrificarea gamei, anunțând în primul rând că viitoarea generație a lui A110 va fi electrică. De asemenea, mai aflăm că în 2025 vom face cunoștință cu primul crossover din gama constructorului din Hexagon, și anume GT X-Over.

Lăsând însă la o parte aceste modele, francezii au mai făcut un anunț extrem de interesant. Mai exact, au dezvăluit faptul că lucrează la două modele de performanță de dimensiuni mari. Bineînțeles, ambele modele vor fi electrificate, la fel ca și tot restul gamei de modele Alpine. Așa cum spuneam și mai devreme, lansarea celor două modele este programată pentru anul 2026.

Mașini de performanță de dimensiuni mari

Oficialii Alpine s-au dovedit a fi precauți atunci când a venit vorba despre oferirea unor detalii suplimentare despre aceste două modele noi de performanță. Știm însă că primul model va fi încadrat în segmentul D și se va dovedi a fi un rival pentru sedanul electric Lotus Type 133. Al doilea model se va încadra în segmentul E și va rivaliza cu Lotus Eletre.

Nu este deloc exclus ca cele două modele să aibă la bază o versiune modificată a platformei CMF-EV, pe care o cunoaștem deja de la modelul Renault Megane E-Tech. De asemenea, se pare că cele două modele vor fi echipate cu un motor ce va fi produs în Franța, motor care va fi capabil să livreze 270 de cai putere.

Sursa: AutoDaily 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide