Alpine lansează o ediție specială A110 R dedicată pilotului spaniol Fernando Alonso

Autor: Adrian Somai 07 oct. 2022 Știri auto

La începutul săptămânii făceam cu toții cunoștință cu noua versiune A110 R a celor de la Alpine. Nu au trecut prea multe zile de atunci și iată că avem în prim plan deja o ediție specială a bolidului.

Cu scopul de a celebra cele 32 de victorii obținute de Fernando Alonso în Formula 1 de-a lungul carierei sale, francezii de la Alpine îi dedică acum pilotului o ediție specială care îi poartă numele. Evident, bolidul va fi asamblat într-o serie limitată de numai 32 de exemplare. Prețul este unul pe măsură, ediția specială A110 R Fernando Alonso pornind de la 148.000 de euro.

Fernando Alonso este un nume care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare în rândul pasionaților Formula 1, ibericul fiind considerat unul dintre cei mai buni piloți ai istoriei recente. La ora actuală, Alonso concurează în Formula 1 pentru echipa Alpine, însă începând cu anul următor va face transferul către Aston Martin. Până atunci însă, francezii au vrut să celebreze într-un mod special cele 32 de victorii înregistrate de Alonso în Formula 1, mai ales că 17 dintre ele au fost obținute la volanul unui monopost Renault.

La nivel estetic, cele 32 de exemplare Alpine A110 R Fernando Alonso vor avea aceeași nuanță de culoare Blue Racing Matte preluată de A110 R de la monopostul Alpine F1. Semnătura pilotului spaniol se va regăsi în diverse părți ale caroseriei, iar în partea din spate mai putem observa o grafică Alpine Racing. De asemenea, mai remarcăm niște etriere de culoare portocalie și un contur gri pentru jantele din carbon.

Ce modificare tehnică a făcut Alonso pentru A110 R

La interior, semnătura lui Alonso este brodată pe scaune. Totodată, motto-ul preferat al pilotului spaniol (“There is more than one path to the top of the mountain”) a fost gravat cu laser în partea superioară a parbrizului. Bineînțeles, există și o plăcuță numerotată amplasată pe consola centrală care amintește de cele 32 de victorii obținute de Alonso în Formula 1.

Din punct de vedere tehnic nu au fost operate modificări majore. Fernando Alonso a contribuit însă chiar el la recalibrarea suspensiei, care în cazul acestei ediții speciale se dovedește a fi mai rigidă cu 5% în raport cu versiunea clasică A110 R.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=GGdzdk3vFjs

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpine


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide